Barackos csokiszelet
2024-08-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 10 szelethez

A piskótához:

-3 tojás

-6 dkg cukor

-8 dkg liszt

A krémhez:

-3 dl tej

-1 csomag csokoládés pudingpor

-10 dkg étcsokoládé

-20 dkg őszibarack

-18 dkg vaj

-10 dkg porcukor

A díszítéshez:

-20 dkg őszibarack

Elkészítés:

Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 10 x 30 cm nagyságú tepsit. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A piskótához fém keverőtálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, majd vízgőz felett (a víz nem forrhat) gépi habverővel folyamatosan keverjük. Amikor a hab kemény, levesszük, és még 3-4 percen át tovább verjük.

A lisztet részletekben a habhoz szitáljuk, és alaposan beledolgozzuk. A tepsibe simítjuk, és a sütőben 15-20 percen át sütjük. Amikor megsült, kivesszük, és a sütőpapírral együtt hideg felületre húzzuk. Amikor kihűlt, lehúzzuk a papírt az aljáról.

A tejet felforraljuk. A pudingport kikeverjük 4 ek. még hideg tejjel, majd, folyamatos kevergetés mellett a forró tejhez öntjük és összeforraljuk. A csokoládét felolvasztjuk, és a tűzről félrehúzott csokis krémbe keverjük. Kihűlésig gyakran kevergetjük, hogy szép sima maradjon.

A barackot forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, a húsát nagyon apróra összevágjuk. A vajat cukorral, 15-20 perc alatt, gyors gépi keveréssel nagyon habosra keverjük, majd beledolgozzuk a csokoládés krémet. Ezután hozzáadjuk barackot.

A piskótát megkenjük a krémmel, a hűtőbe tesszük pihenni. Tálalás előtt a maradék barackokat is meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük, és a süteményen szépen elhelyezzük.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva