Barackos-citromos szelet
2024-07-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 16 szelethez

-2 citrom

-2 csomag vaníliás cukor

-20 dkg margarin

-30 dkg cukor

-4 tojás

-20 dkg liszt

-1 ek. sütőpor

-85 dkg őszibarack

-5 lap zselatin

-25 dkg mascarpone

-25 dkg túró

Elkészítés:

Az egyik citromot felszeleteljük és 1 csomag vaníliás cukorral, 2 dl vízben, kis lángon 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A másik citrom héját lereszeljük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A margarint 15 dkg cukorral és csipet sóval krémesre verjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a citromhéjat is. A masszát egy kisebb tepsiben elsimítjuk (20*20 cm), majd a sütőben kb. 20 percig sütjük. Tálcára borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd 2 lapra vágjuk.

A töltelékhez a barackot meghámozzuk, kimagozzuk, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadunk 5 dkg cukrot. A zselatint 0,5 dl hideg vízbe áztatjuk, majd kissé kinyomkodjuk. Kis edényben, kis lángon felolvasztjuk, majd a barackpüréhez keverjük. Hagyjuk kissé megdermedni. Az alsó tésztalapot megkenjük a barackpürével és ráfektetjük a másik lapot. 1 órára a hűtőbe tesszük.

Összekeverjük a mascarponét, a túrót, 1 csomag vaníliás cukrot, a maradék cukrot. A tésztára kenjük a krémet, ráfektetjük a főtt citromdarabokat. Mentalevelekkel, barackdarabokkal díszítjük.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva