Barackos-citromos szelet
Hozzávalók kb. 16 szelethez
-2 citrom
-2 csomag vaníliás cukor
-20 dkg margarin
-30 dkg cukor
-4 tojás
-20 dkg liszt
-1 ek. sütőpor
-85 dkg őszibarack
-5 lap zselatin
-25 dkg mascarpone
-25 dkg túró
Elkészítés:
Az egyik citromot felszeleteljük és 1 csomag vaníliás cukorral, 2 dl vízben, kis lángon 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A másik citrom héját lereszeljük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A margarint 15 dkg cukorral és csipet sóval krémesre verjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a citromhéjat is. A masszát egy kisebb tepsiben elsimítjuk (20*20 cm), majd a sütőben kb. 20 percig sütjük. Tálcára borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd 2 lapra vágjuk.
A töltelékhez a barackot meghámozzuk, kimagozzuk, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadunk 5 dkg cukrot. A zselatint 0,5 dl hideg vízbe áztatjuk, majd kissé kinyomkodjuk. Kis edényben, kis lángon felolvasztjuk, majd a barackpüréhez keverjük. Hagyjuk kissé megdermedni. Az alsó tésztalapot megkenjük a barackpürével és ráfektetjük a másik lapot. 1 órára a hűtőbe tesszük.
Összekeverjük a mascarponét, a túrót, 1 csomag vaníliás cukrot, a maradék cukrot. A tésztára kenjük a krémet, ráfektetjük a főtt citromdarabokat. Mentalevelekkel, barackdarabokkal díszítjük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva