Banános csodakosárka
Hozzávalók 8 darabhoz:
-1 csomag friss leveles tészta
-8 tk. mogyorókrém
-1 banán
-1 tojás
Elkészítés:
A tésztát felhasználás előtt fél órával vegyük ki a hűtőből! Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A banánból 8 db kb. 2-3 mm vastag szeletet vágunk.
A leveles tésztát kitekerjük, majd 8 darab, kb 10 átmérőjű kört szaggatunk ki belőle. A köröket enyhén felvert tojással megkenjük, majd a közepére 1-1 szelet banánt teszünk, majd a banánra 1-1 teáskanál mogyorókrémet (nutellát) halmozunk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A banánig 4 helyen (körben egyenletesen elosztva, ha az órához hasonlítjuk, akkor 12-nél, 3-nál, 6-nál, 9-nél) bevágjuk a tésztát. A tészta egyik negyedét elkezdjük ráhajtani a másikra, majd a következőt. Ha körbeérünk, a szélét kicsit kihajtjuk, hogy kis kosárkát kapjunk. A sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
