11 szerelmi lecke, amit minden anyának meg kellene tanítania a lányának
2019-04-26  /  Szerző:   /   Szerelem Vannak dolgok, amelyeket csak egy anya taníthat meg a gyermekének. A nagymamákhoz fűződő kapcsolatunk általában nem olyan erős és a generációs távolság is nagyobb, míg egy idősebb lánytestvérnek valószínűleg nincs akkora tapasztalata és életbölcsessége szívügyekben, mint egy édesanyának.

A párkapcsolatoktól a szakításig több fontos kérdés van, amit egy lány legjobb, ha az édesanyjával beszél meg.

Az alábbiakban összegyűjtöttük azt a 11 jó tanácsot, amivel Te is útjára indíthatod a lányodat, ha a felnőtté válás útjára lép.

1. Elég jó vagy

Ha volt valaha üzenet, amit egy lánynak mindenképpen hallania kellett az édesanyjától, ez az. Napjaink felszínes világában, pedig különösen fontos. Tanítsd meg a lányodnak, hogy úgy jó és teljes, ahogy van, és ne higgyen senkinek, ha az ellenkezőjéről akarják meggyőzni.

2. Akkor fognak tisztelni, ha először Te mutatsz tiszteletet

Tisztelned kell a családodat, a barátaidat, a párodat, és önmagadat is. Ha odafigyelsz a testedre, vigyázol magadra, akkor nagyobb eséllyel találsz hozzád hasonlóan gondolkodó partnert is.

3. Ne veszítsd el önmagad egy kapcsolatban

Amikor egy nő szerelmes lesz, hajlamos elveszíteni a saját igazi belső énjét. Emlékeztesd a lányodat, hogy a párja mellett is szánjon időt a barátaira, a hobbijára, és természetesen önmagára. Ne hagyd, hogy egy kapcsolat miatt elfelejtse azokat a dolgokat, amelyek korábban fontosak voltak az életében, hiszen ezekre is szüksége van egy teljes és boldog élethez.

4. Megérdemled a kedvességet

A férfi és nő egyenrangú kell, hogy legyen egy kapcsolatban. A nő, és a női test, nem egy eszköz, amit a másik kedvére használhat. Amikor a lányod kezd nővé érni, és megváltozik a teste, még időben emlékeztesd rá, hogy ő is megérdemli a biztonságos, és örömteli szerelmi életet, de csak akkor, ha valóban készen áll.

5. Sose álltasd magad

Ha folyamatosan figyelemmel követed a lányod szerelmi életét, akkor megmentheted egy nagyobb csalódástól. Ha tetszik neki egy fiú, aki viszont nem akar kapcsolatot, akkor mond meg a lányodnak, hogy felejtse el. Tudatosítsd benne, hogy ha a neki szimpatikus férfi nem viselkedik megfelelően, és nem kedves másokkal, akkor a lányoddal is hasonlóan rosszul fog bánni. Ne engedd neki, hogy hamis illúziókba ringassa magát.

6. Csak a megfelelő kapcsolatba lépj be, és maradj benne

Egy anyának meg kell tanítania, hogy az igaz szerelem a szeretetről, az önzetlenségről és a nagylelkűségről szól. Ha ezek egyike is hiányzik, akkor abból a kapcsolatból ki kell lépni. Ennek nem állhat útjába az sem, ha félünk a magánytól, vagy a közös barátok elveszítésétől. Egy anyai jó tanács nem várhat addig, hogy bekövetkezzen egy krízis helyzet. Segítened kell, hogy a lányod megtanulja felismerni már a kezdeti jeleket is.

7. Tudd, hogy mit akarsz, és tarts ki mellette

Néha egy párkapcsolat látszólag jól működik, de valójában komoly problémákkal küzd. Talán a lányod nem azt kapja vissza, amit beletesz a kapcsolatba, vagy egyszerűen csak hiányol valamit. Tudatosítsd benne, hogy fontos tisztáznia a párjával, mit is vár el tőle, és a kapcsolatuktól.

8. Minden szakítás után közelebb kerülhetsz önmagadhoz

A lányodnak valószínűleg sohasem lesz nagyobb szüksége a tanácsaidra, mint amikor valaki összetöri a szívét. Nyugtasd meg, hogy természetes dolog, ha fájdalmat érez, és szomorú, de emlékeztesd arra is, hogy minden szakítás egyúttal egy lecke. Egy nő a szerelme elvesztése után ismerheti meg legjobban önmagát. Az, ahogyan kezeli a helyzetet, meghatározza a jövőbeli kapcsolatait, megtanulja, hogyan és mikor kell elengedni a múltat, és felismerheti, hogy mit is vár el egy kapcsolattól.

9. Ne fuss olyan szekér után, ami nem akar fel venni

Tanítsd meg a lányodnak, hogy soha ne essen kétségbe, a szerelem úgyis beköszönt hozzá, amikor már készen áll rá. A türelmetlenség tönkre tehet mindent. Nemcsak a méltóságát veszíti el, ha olyan valaki után fut, aki nem akarja őt, hanem a lehetőséget is egy igaz szerelemre.

10. Ne teszteld a másikat

Kérd meg a lányodat, hogy soha ne tesztelje a párját, mert az a félelem, a bizonytalanság jele. Bár megnyílni egy idegen előtt, és megosztani vele az életet kockázatos, de mégis ettől lesz igazán boldog egy szerelem. A kulcs itt a bizalom. Tanítsd meg a lányodnak, hogy bízzon a párjában, a kapcsolatuk erősségében, és persze önmagában is. Emlékeztesd arra, hogy jó ösztönökkel született, és ha bízik önmagában a párkapcsolata is rendben lesz.

11. A legtöbb tündérmesét férfiak írták

A Grimm testvérek, Andersen, de akár Walt Disney is arról próbálja meggyőzni a lányokat évszázadok óta, hogy várjanak a jóképű hercegre, aki majd megmenti őket. De a mesékben szereplő lányokat régi korok más életet élő célközönségének találták ki a fent említett férfiak. Természetesen nem baj, ha szeretjük a tündérmeséket, de mutass rá a lányodnál, hogy ezek is csak amolyan leckék, amelyekből megtanulhatja, mennyire összetett,és különböző lehet a szerelem mindenki életében. De ami még fontosabb, hogy tudatosítsd benne, a férfi és a nő egyenértékű egy kapcsolatban, és akár a nő is legyőzheti azt a bizonyos hétfejű sárkányt.

lany