Baconos tojásmuffin
Hozzávalók 6 darabhoz
Az alaphoz:
-10 dkg bacon
-3 szál zöldhagyma
-1,5 dl tej
-1 tojás
-1,5 dl tejföl
-3 ek. olaj
-1 tk. fehérborecet
-30 dkg liszt
-1 tk. szódabikarbóna
-1 tk. sütőpor
-15 dkg reszelt sajt
A töltelékhez
-6 tojás
-1 ek. vaj
Elkészítés:
A bacont kockákra vágjuk és serpenyőben ropogósra pirítjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tejet, a tojást, a tejfölt, az olajat és az ecetet összedolgozzuk. A lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük, majd a tojásos masszába keverjük. Beleforgatjuk a baconkockákat is.
Nagyobb, 6 részes muffinsütőre lesz szükség, amit bőségesen kikenünk vajjal. (Ha nincs nagy muffinsütőnk, használjunk inkább szuffléformákat.) Mindegyikbe 1-1 tojást ütünk. Erre öntjük a kész tésztát, megszórjuk a sajttal, és a sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva