9 randi tipp egyedülálló anyáknak
2023-06-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Egyedül nevelni a gyerekeket, helytállni a munkahelyeden, és persze intézni mindent, vezetni a háztartást, szervezni, tervezni, megfelelni. Egyáltalán hogyan tudna egy szingli anyuka kiszakadni a mókuskerékből egyetlen randira is?

Hidd el, ez sem lehetetlen! Az alábbi tippek Neked is segíthetnek abban, hogy elérhesd a boldogságot, amire vágysz, és amit Te is megérdemelsz!

 

Kezdd itt!

1. Csak akkor vágj bele, ha tényleg készen állsz!

Az ismerkedés sikere sokszor a megfelelő időzítésen múlik. Csak akkor érdemes akár egy online társkereső oldalra is beregisztrálnod, ha mind lelkileg, mind fizikailag úgy érzed, hogy kellően nyitott vagy és készen állsz rá.

2. Győzd le az előítéleteket!

Senki nem fog elítélni azért, mert elváltál, vagy bármi más okból egyedül maradtál a gyerekeiddel. Ez napjainkban nem hátrány, sőt. Rengeteg szingli szülő próbál a neten ismerkedni, ez ne tartson Téged se vissza.

3. Legyen a bemutatkozó oldalad egyedi, és teljesen önazonos!

Egy jól megírt bemutatkozás már fél siker. Ez egy olyan lehetőség, ahol mesélhetsz magadról, elmondhatod mindazt, amit fontosnak érzel, leírhatod a vágyaidat és az elvárásaidat. Te nem csupán anya vagy, de egy különleges személyiség, egy egyedi és megismételhetetlen egyéniség. Mesélj a hobbijaidról, azokról a dolgokról, amiket szeretsz, és azokról is, amelyeket nem. Ezek az apró részletek mutatnak be olyannak, amilyen valójában vagy.

4. Ne félj beszélni a gyerekeidről!

Ha valaki szimpatikusnak talál Téged, és kíváncsi Rád, az arra is kíváncsi lesz, amit Te fontosnak tartasz. A gyerekeid pedig a legfontosabbak az életedben. Ezért nem szabad félned attól, hogy mesélj róluk. Nem kell elnézést kérned, vagy magyarázkodnod amiatt, hogy miért vagy egyedülálló szülő. Ha bárki emiatt elítél, akkor azzal nem kell tovább levelezned.

5. Gondold végig, hogy mit szeretnél!

Te, mint nő mit vársz el egy kapcsolattól? Mi az, amit nem akarsz, és mi az, amire vágysz. Milyen tulajdonságokat keresel egy férfiban? Milyen legyen az értékrendje, a céljai, a jövőképe? Ha már előre meghatározod a kereteket, könnyebb lesz kiszűrni azokat, akikkel csak kudarcra lenne ítélve a kapcsolat.

6. Örülj az első randiknak!

Bármennyire is stresszesek és feszültek ezek a pillanatok, mégis jó lehetőséget nyújtanak számodra, hogy kicsit kizökkenj a napi rutinból, és végre önmagadra koncentrálj. Élvezd ki a jelent, tegyél félre minden problémát, és szórakozz. Ha nem is lesz több a dologból egyetlen randinál, legalább jól érezted magad pár órára.

7. Csak akkor mutasd be a gyerekeket, ha eljött az ideje!

Az egyik legérzékenyebb része a társkeresésnek egy szingli anya számára, amikor a gyerekeket is be kell vonnia az új kapcsolatába. Jobb, ha fokozatosan történik ez meg, hogy minden félnek legyen ideje megbarátkozni az új helyzettel. Először vesd fel az ötletet a párodnak, kérdezd meg, hogy milyen félelmei vagy érzelmei vannak ezzel kapcsolatban. Aztán mindketten készüljetek fel egy esetleges negatív fogadtatásra a gyerekek részéről. Legyetek nyitottak, nyugodtak, válaszoljatok minden kérdésre, és éreztessétek velük, hogy semmi okuk az aggodalomra.

8. A gyerekek érzéseire figyelj!

Fogadd el, hogy ez egy óriási változás az életükben, amelynek feldolgozásához és elfogadásához sok időre, türelemre és szeretetre lesz szükségük. Emlékeztesd őket arra, hogy mindig ők lesznek számodra az elsők, és töltsetek együtt minél több időt.

 

Ez is érdekelhet! - 10 ismerkedési tanács a nyaralások idejére

 

9. Legyél pozitív, de az elvárásaidat tartsd a realitások talaján!

A társkeresés nem megy mindig könnyen. Szinte semmi sem úgy alakul, ahogy az ember előre eltervezi. Így az új kapcsolatok sem mindig tartanak örökké. Legyél türelmes, igyekezz csak a jóra koncentrálni. Ha már úgy érzed, hogy elment a kedved az egész ismerkedési játéktól, akkor tarts szünetet, és pár hét, vagy hónap után térj csak vissza, frissen és energiával telve.

 

Sajnos nincs egyetlen módszer, vagy formula, ami mindenkinél beválik. Az emberek különbözőek, és mindenkinél másként alakulnak a dolgok, de a fenti tippek segítségével talán Te is könnyebben meglépheted ezt az óriási lépést a boldogságod felé!