Az online társkeresés 7 íratlan szabálya
2021-01-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az online társkeresés remek lehetőség, hogy sokféle emberrel megismerkedhess, új tapasztalatokat szerezhess, és persze életre szóló szerelmet. Másrészt azonban nem árt némi óvatosság is, hiszen sajnos nem mindenki az, akinek mondja magát.

De mit tehetsz, hogy a negatív élményeket lehetőleg elkerüld, és rátalálhass az igazán hozzád illő társra?

Összegyűjtöttük az online társkeresés 7 eddig íratlan szabályát, amely Neked is megmutathatja a helyes irányt.

1. szabály: Ne titkold el, mit szeretnél!

Ahhoz, hogy rátalálj az igazira, fontos, hogy előre megfogalmazd, mi is a célod. Azok az emberek, akik konkrétan kiírják a profil oldalukon, hogy komoly kapcsolatot keresnek, sikeresebbek. Ezért a bemutatkozásodban vállald fel őszintén, hogy ha hosszú távú partnerre vágysz és egy életre szóló elköteleződésre. Ha viszont inkább csak kalandoznál, akkor ezt is tedd nyilvánvalóvá! Mindezzel hatékonyabban elkerülheted, hogy ne a megfelelő jelöltek írjanak Neked.

2. szabály: Használj valódi fotókat!

Senki nem szereti azokat a profilokat, amelyeknél nem talál képeket. Az emberek elgondolkoznak azon, hogy vajon az illető miért titkolózik, miért nem meri felvállalni a saját arcát, és ha még a bemutatkozása sem túl meggyőző, akkor anélkül tovább görgetnek a találati listában, hogy jobban megismernék. Ha nem osztasz meg fotókat, akkor azonnal egy negatívabb első benyomást keltesz a többi társkeresőben. Ugyanakkor mindig valós képeket tölts fel, amelyek a közelmúltban készültek rólad. Mindannyian szeretünk jól kinézni a képeken, de ne használj túl sok filtert és photoshopot, mert eltorzítja a valóságot. Amikor majd személyesen találkoztok, akkor a különbség lehet elriasztja az ígéretes jelöltedet.

Ezt is olvasd el! - Hogyan randizzunk járvány idején?

3. szabály: Ismerd meg jól, amennyire csak lehet a randi előtt!

Az online társkeresés nagy előnye, hogy könnyebb a monitor mögül kommunikálni. Kevésbé kell tartanod a következményektől és egy visszautasítás is könnyebben megy. Ráadásul, ha valakivel egy hullámhosszon vagytok, és sokat cseteltek a találkozó előtt, az elmélyíti a kapcsolatot köztetek, így egy első randin már kevésbé fogjátok feszélyezetten érezni magatokat, hiszen olyanok lesztek, mint két régi jó ismerős.

4. szabály: Ne félj új dolgokat kipróbálni!

A legtöbb embernek van egy ideálja, amely alapján mindig hasonló típusú partnerekkel alakít ki párkapcsolatot. De bármi is legyen a Te ideálod, miért ne léphetnél ki ebből a keretből, és nézhetnél szét jobban a társkereső oldalon? Itt ugyanis egy felületen mindenféle típusú emberrel megismerkedhetsz, és gyűjthetsz tapasztalatot. Még az is kiderülhet, hogy teljesen másra vágysz valójában, mint amit eddig hittél.

5. szabály: Jól válaszd meg az online randioldalt, amire regisztrálsz!

Sajnos számtalan olyan weboldal és mobil applikáció létezik, amelyektől nem azt a szolgáltatást fogod kapni, amit ígérnek. Mielőtt bárhol regisztrálnál olvass utána, hogy melyik lenne számodra a megfelelő. Vannak oldalak ugyanis, amelyeken inkább csak alkalmi kalandokat keresnek az emberek, míg máshol hozzád képest túl fiatalok vagy épp túl idősek vannak jelen, így az esélyeid is korlátozottabbak lesznek a sikerre.

6. szabály: Inkább hamarabb találkozzatok, mint túl későn!

Az online ismerkedés könnyen véget nem érő levelezésbe fulladhat, ha idejekorán nem léptek eggyel magasabb szintre a kommunikációban és a kapcsolatotokban adott partnerrel. Sajnos az online társkereséshez ez is hozzátartozik, az ismerkedők harmada soha nem találkozik személyesen azzal az emberrel, akivel levelezik. Ezért a csetelés és levelezés időszakát soha ne nyújtsd el két hétnél tovább. Csak a személyes találkozón derülhet ki ugyanis igazán, hogy van-e értelme a folytatásnak.

7. szabály: Legyél körültekintő!

Sajnos az online társkeresés esetén is belefuthatsz olyan helyzetekbe, amelyekre nem számítasz. Mielőtt bárkivel is találkoznál nem árt némi elővigyázatosság. Keress rá az illetőre a Google-ben, és a közösségi oldalakon. Próbáld ki a videó csetet, ma már Magyarországon is elérhető egyes randioldalakon ez a funkció. Mindenképpen nyilvános helyen találkozzatok, ahol nem vagytok egyedül. Valaki az ismerőseid közül tudjon róla, hogy kivel, mikor és hol találkozol. Esetleg próbálkozhatsz egy duplarandi megoldással is, ha nagyon szégyenlős vagy. És végül bízz az ösztöneidben!

A fenti szabályok talán unalmasnak és nyilvánvalónak tűnnek számodra, mégis oda kell figyelned rájuk. Az online társkeresés a lehetőségek végtelen tárházát nyitja meg előtted, de azért nem árt az óvatosság sem. Légy nyitott, és próbáld közben jól érezni magad!

Forrás: Life.hu