Az exednek új párja van? Így éld túl!
2020-06-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Egy szakítás már önmagában is nehéz. De végig nézni, hogy a volt partnered tovább lép egy másik kapcsolatba, az még inkább össze tudja törni a lelked. Főleg akkor, ha Te nem vagy még túl rajta teljesen, fájdalmas lehet látni őket a közösségi oldalakon, vagy hallani róluk a közös barátoktól.

Mi a jó megoldás ilyen helyzetben?

Olvasd el tanácsainkat, és tudd meg, hogyan éld túl, ha az exednek új párja van!

 

1. Ne beszélgess az exeddel a közösségi oldalakon keresztül!

Nyilván Te is sok időt töltesz ezeken a közkedvelt applikációkon, görgetve a hírfolyamokat. A legnagyobb probléma ezzel, hogy előbb-utóbb elkerülhetetlen, hogy belefuss a volt párod friss fotóiba, az új partnerével. És hidd el, pont erre nincs szükséged. A legjobb, ha szakítás után azonnal kiköveted, minden felületen. Úgysincs semmi értelme kapcsolatban maradni vele. Persze nem könnyű egy ilyet meglépni, de ha a szakításon már túl vagytok, akkor ez is menni fog.

2. Emlékeztesd magad a rossz dolgokra!

Amikor a volt párod randizni kezd mással, akkor óhatatlanul hasonlítgatni fogod magadhoz azt az új partnert. Bizonygatod, hogy mennyire nem illenek össze, keresed a hibáit, és amiben kevesebbnek tűnik, mint Te. Ez a legrosszabb, amit tehetsz. Helyette inkább emlékeztesd magad újra meg újra, hogy a volt párod miben nem volt csöppet sem tökéletes. Jussanak eszedbe a rossz tulajdonságai, az idegesítő szokásai, és hogy a kapcsolatotok már közel sem volt egészséges.

Ezt is olvasd el! - Hogyan kezdd újra a randizást egy szakítás után? Megvalósítás 8 lépésben

3. Adj időt magadnak!

A gyász időszakát nem kell siettetned. Van, aki gyorsabban túllép, van, akinek több időre van szüksége a gyógyuláshoz. Inkább keress magadnak olyan elfoglaltságokat, amelyek felvidítanak, és amelyektől jobban érzed magad.

4. Csak magadra koncentrálj!

Amikor kilépsz egy kapcsolatból, hirtelen nagyon egyedül találod magad, főleg, hogy ha korábban mindent az exeddel együtt csináltatok. A legjobb, ha ezt a megnövekedett szabadidőt önmagadra fordítod, és a saját önértékelésed javítására. Találd ki, hogy mit szeretnél, milyen társra vágysz, mit akarsz elérni az életedben, csak a jelenre és a jövőre összpontosíts!

5. Fogalmazd meg, mit tanultál a múltból!

Ez az ember valamiért már csak az exed. Nyilván nem ok nélkül szakítottatok. Ez a kapcsolat nem volt jó egyikőtöknek sem. Fontos, hogy visszaidézd, mi nem működött, és mi volt ebben a Te szereped. Mit csináltál jól, és mit kevésbé? Min kell változtatnod egy következő partner oldalán? Ne csak az exed hibáztasd mindenért, de ne is kizárólag saját magadat. Ahogyan egy kapcsolathoz, úgy egy szakításhoz is két ember kell.

6. Kezdj el újra randizni!

Amikor úgy érzed, hogy készen állsz rá, akkor ne félj kilépni az ismeretlenbe. Az élet túl rövid ahhoz, hogy bezárkózz a szobádba, és csak idétlen TV sorozatokat bámulj. Rengeteg másik ember él kint, köztük az is, akire mindig is vágytál. Adj esélyt a találkozásra!