Az erős érzelmi kötelék legfőbb 4 jele
2021-03-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A fizikai és érzelmi kötődés kéz a kézben jár egymás mellett. Egyik sem létezhet a másik nélkül egy hosszú távon is működőképes kapcsolatban. De honnan tudhatod, hogy ami köztetek van, az már több egy futó kalandnál?

Az alábbi 4 árulkodó jel sziklaszilárd bizonyíték erre!

1. jel: A közös jövő

Ha mindkettőtök jövőképében ott szerepel a másik, közös terveket szőttök, és együtt álmodoztok, akkor ne legyenek tovább kétségeid a párod érzései felől. Teljesen mindegy, hogy milyen nehézségek, kihívások és örömteli pillanatok várnak rátok, az egyetlen állandó a köztetek lévő kölcsönös elköteleződés lesz. Egymást támogatva fogtok fejlődni, növekedni és elérni a boldogságot, míg a problémákon együtt tudtok majd felülkerekedni.

2. jel: Intimitás

Az intimitás nem csupán a fizikai együttléteket foglalja magába. Egy érintés, egy ölelés, vagy akár egy pillantás is erősíti a köteléket. Az érzelmek kifejezése azonban nem mindenki számára könnyű. A férfiakat már gyerekkorban arra tanítják, hogy fojtsák el érzéseiket, és mutassák magukat minden pillanatban erősnek és megingathatatlannak. Holott ők is éreznek, szenvednek, és örülnek. Ha egy férfi képes a partnere előtt felvállalni a legféltettebb érzéseit, és nyíltan beszél is róluk, az biztos jele az erős érzelmi elköteleződésnek.

Ezt is olvasd el! - Mit jelent az érzelmi vonzalom, és miért olyan létfontosságú az életünkben?

3. jel: Odafigyelés

A másik iránt érzett tisztelet egyik legmagasabb szintje, ha képesek vagyunk 100%-os figyelmet fordítani a partnerünkre. A külvilág zavaró tényezőit kizárjuk, és csak a másikra koncentrálnunk. A tv, a mobilok, a közösségi média sajnos igen könnyedén lerombolhatja ezt a kölcsönös odafigyelést, ezért fontos, hogy ki tudjátok kapcsolni ezeket. Egy igazi párbeszéd csak akkor alakulhat ki két ember között, ha az semmiképpen sem egyoldalú. A kérdésekre érkeznek válaszok, a problémafelvetésekre pedig megoldási javaslatok. Ha félelem és veszekedés nélkül képesek vagytok megbeszélni a gondjaitokat egymással, az megint az erős érzelmi elkötelezettség biztos jele.

4. jel: Megértés

Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban nincs tabu téma. Amikor már elég szoros viszonyban vagytok, akkor tudjátok, hogy nem kell félnetek a másik reakciójától, őszintén megoszthatjátok a legnagyobb problémáitokat is. Ha két ember között pusztán csak fizikai vonzalomról beszélhetünk, ott általában nincsenek nagy „lelkizések”, órákig tartó beszélgetések. Ettől merőben különbözik az érzelmi kötődés, ahol a felek kölcsönösen megértik egymást és átérzik a másik érzelmeit. Ez olyan biztonságot ad mindkettőjük számára, amelyet csak nagyon szoros kapocs