Avokádókrémes cukkinitorta
2024-04-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 8 szelethez:

-10 dkg darált dió

-5 dkg kókuszliszt

-1 ek. sütőpor

-1 kk. szódabikarbóna

-2 zöldcitrom reszelt héja

-20 dkg cukkini

-3 tojás

-15 dkg kókuszvirágcukor

-6 dkg kókuszolaj (olvasztott)

-1 kis pohár laktózmentes joghurt (150 g)

A krémhez:

-20 dkg avokádó (tisztított súly)

-2,5 dl kókusztejszín

-2 zöldcitrom reszelt héja és leve

-2 ek. kókuszvirágcukor

-2 ek. tisztított pisztácia

Elkészítés:

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tésztához a száraz hozzávalókat, a diót, a kókuszlisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a citromhéjat elkeverjük.

A cukkinit megmossuk, lereszeljük. A tojásokat jól felverjük a cukorral, hozzákeverjük a kókuszolajat, a joghurtot? a cukkinit, és a nedves anyagokkal összedolgozzuk.

A masszából egyenként kisütünk 3 db 20-22 centis tortalapot. Egyenként kb. 10 perc alatt sülnek meg. Félretesszük.

Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, kimérjük a 20 dekát, összedolgozzuk a felvert kókusztejszínnel, a citrom levével és reszelt héjával, az eritritollal édesítjük.

A kihűlt tortalapok közé kenjük az avokádós krémet, a tetejére is kenünk, és a pisztáciával megszórjuk.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

1 szelet: 480 kcal