Avokádókrémes cukkinitorta
Hozzávalók kb. 8 szelethez:
-10 dkg darált dió
-5 dkg kókuszliszt
-1 ek. sütőpor
-1 kk. szódabikarbóna
-2 zöldcitrom reszelt héja
-20 dkg cukkini
-3 tojás
-15 dkg kókuszvirágcukor
-6 dkg kókuszolaj (olvasztott)
-1 kis pohár laktózmentes joghurt (150 g)
A krémhez:
-20 dkg avokádó (tisztított súly)
-2,5 dl kókusztejszín
-2 zöldcitrom reszelt héja és leve
-2 ek. kókuszvirágcukor
-2 ek. tisztított pisztácia
Elkészítés:
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tésztához a száraz hozzávalókat, a diót, a kókuszlisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a citromhéjat elkeverjük.
A cukkinit megmossuk, lereszeljük. A tojásokat jól felverjük a cukorral, hozzákeverjük a kókuszolajat, a joghurtot? a cukkinit, és a nedves anyagokkal összedolgozzuk.
A masszából egyenként kisütünk 3 db 20-22 centis tortalapot. Egyenként kb. 10 perc alatt sülnek meg. Félretesszük.
Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, kimérjük a 20 dekát, összedolgozzuk a felvert kókusztejszínnel, a citrom levével és reszelt héjával, az eritritollal édesítjük.
A kihűlt tortalapok közé kenjük az avokádós krémet, a tetejére is kenünk, és a pisztáciával megszórjuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 480 kcal