Álomnyaraláson vannak túl Stohl Andrásék
2021-04-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Meseszerű álomnyaraláson vannak túl Stohl Andrásék, akik a szeszélyes magyar időjárásból a trópusi mennyországba csöppentek.

Tavaly a jövőbeni jobb helyzet reményében elhalasztották, várakozásaikkal ellentétben azonban csak rosszabb lett a járványhelyzet, így nem húzták tovább nászútjukat a szerelmesek, és a végeláthatatlan kilómétereket átszelve, a biztonsági előírásokat szem előtt tartva meg sem álltak a Maldív-szigetekig.

A Story magazinnak részletesen számoltak be élményeikről Stohl Andrásék, ám az utazás előtt egy új információval is gazdagodtak a családfőt illetően, amiről Vica így mesélt:

„Nagyon körültekintőek voltunk, elmentünk teszteltetni és vérvételre is. Akkor tudtuk meg, hogy bár nem vettük észre, Andris valamikor elkapta a covidot, hiszen vannak antitestjei” – mondta, majd az oda út részleteibe is beavatta az olvasókat.

„Útközben is nagyon vigyáztunk, az utazási irodánk nagyon sokat segített nekünk ebben. Mindenféle egészségügyi nyilatkozatot kitöltöttünk, természetesen maszkban utaztunk, és folyamatosan mérték a hőmérsékletünket. És mivel csak egészséges emberek léphetnek a Maldív-szigetek területére, ott már nem kellett maszkot hordani, teljesen szabadok lehettünk, és a vírustól való félelem helyett csak egymással foglalkozva ünnepelhettük a szerelmünket” – mesélte.

Sosem utaztak még a gyerekek nélkül hosszabb időre, főleg nem egy hétre el otthonról, így hát évek után is sikerült valami újdonságot csempészniük szerelmükbe:

"Öt és fél éve vagyunk együtt, öt és fél éve tart a nászutunk"– büszkélkedik az ország egyik legismertebb, legjobb szinkronhangja, Stohl András.

Különlegesnek ható szállásuk mellett az általuk választott programok is kivételes élményekkel gazdagították őket, az óceán pedig pompás meglepetéseket tartogatott a párnak:

„A kis faházunk udvarán volt egy medence, és húsz méterre tőlünk terült el az Indiai-óceán. A hálószobai ágyon fekve nézhettük a végtelen kékséget. Búvárpipával és búvártalppal fedeztük fel a vízi világot, rengeteg korallt, halat, medúzát és ráját láttunk” – igyekeztek ezek mellett is hasznosan tölteni az időt, a fakultatív programok erre kiváló alkalmat kínáltak.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stohl András (@stohlandras) által megosztott bejegyzés


„Egy-két fakultatív programra is beneveztünk: elmentünk delfint lesni és könnyűbúvárkodni egy különleges helyre. Leesett az állunk” – mondja Vica, majd párja egy különleges élményről is szót ejt.

„Elvittek egy másik szigethez, aminek a partjánál egy darabig sekély volt a víz, ám egy bizonyos távolságra a parttól volt egy törésvonal, ahol egész egyszerűen függőlegesen véget ért alattunk a korallszírt, és nem volt más, csak a mély-kék óceán. Belehelyezkedtünk egy áramlattal szemben, és figyeltük, ahogy a halak, köztük hatalmas és színpompás fajok is ugyanezt teszik, várva, hogy milyen ennivalót hoz nekik a sodrás” – mesélte lelkesen, tovább mutatva be a csodás környezetet:

„Varázslatos élmény volt, ahogy bal kéz felől ott volt a két méter mély türkízkék víz, kicsit jobbra fordulva viszont sötétkék óceán tárult elénk, alattunk pedig elterült az egyre sötétülő, végeláthatatlan mélységű szakadék. Egyszerre volt félelmetes és lenyűgöző. Úgy éreztük magunkat, mint két porszem, ami bár apró, mégis szerves része a világnak”.

Épp delfincsapatokat figyeltek egy másik program során, amikor olyan ajándékkal lepte meg őket a vízi világ, amelyben a tíz éve ott dolgozóknak sem volt még részük:

„Olyan volt, mintha egy giccses filmet néztünk volna: a háttérben ment le a nap, és sziluettként láttuk a fel-lebukkanó uszonyokat és a habokból kiugráló delfineket.

Ekkor egyszer csak megláttunk egy olyan uszonyt, amire először azt hittük, hogy delfiné. Ráfordultunk a hajóval, egész közel értünk, 8-10 méterre. Nagy meglepetésünkre kiderült, hogy nem delfin úszik mellettünk, hanem egy óriás ördögrája, ami egy 3-5 méter széles spirituális állat, egy csoda. Azt mondta két kísérőnk, nagyon szerencsés napunk van, mert bár ők tíz éve járják a vizet, még sosem találkoztak ilyen állattal, annyira ritkán mutatkozik. Tudtuk, kivételes ajándékot kaptunk az óceántól” – elevenítette fel a többgyermekes apuka.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stohl András (@stohlandras) által megosztott bejegyzés


A beszámolóból kiderült, hogy habár eddig is szelektíven gyűjtötték a hulladékot, egy szeméttel teli szigetrész látványának, és idegenvezetőik szívfájdalmának hatására eldöntötték, a jövőben nem vásárolnak műanyagpalackos vizet.

Utazásuk során kevés problémával kellett szembenézniük, mégis a gyerekek hiányát nehezen viselték, ennek is köszönhetően már az ötödik nap hazamentek volna hozzájuk. Kiderült az is, hogy habár családcentrikusak, egyelőre nem terveznek újabb gyereket, hiszen a legkisebb gyermekük még óvodás, és nem szeretnék megosztani a figyelmüket, de néhány év múlva akár ismét aktuális lehet ez a kérdés.

Forrás: Blikk