Almás gesztenyekrémleves mazsolával
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
-3 alma
-1/2 citrom
-3 dkg kókuszolaj
-4 ek. méz
-25 dkg natúr gesztenyepüré
-6 dl mandulatej
A tálaláshoz:
-1 nagy marék aranymazsola
-pár levél friss menta
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, a húsát összevagdaljuk A citromot megmossuk, héját lereszeljük. A feldarabolt almát a kókuszolajon párolni kezdjük, majd hozzáadjuk a mézet, és saját levében 2-3 percig pároljuk.
Belekeverjük a citromhéjat, a gesztenyepürét, majd botmixerrel simára turmixoljuk. Elkezdjük hozzáönteni a mandulatejet, és botmixerrel tovább keverjük még 1-2 percig. Tetszés szerint hígítjuk, majd kiforraljuk. A levest a mazsolával tálaljuk, mentalevéllel díszíthetjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: azonnal