Almás gesztenyekrémleves mazsolával
2024-12-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez:

-3 alma

-1/2 citrom

-3 dkg kókuszolaj

-4 ek. méz

-25 dkg natúr gesztenyepüré

-6 dl mandulatej

A tálaláshoz:

-1 nagy marék aranymazsola

-pár levél friss menta

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, a húsát összevagdaljuk A citromot megmossuk, héját lereszeljük. A feldarabolt almát a kókuszolajon párolni kezdjük, majd hozzáadjuk a mézet, és saját levében 2-3 percig pároljuk.

Belekeverjük a citromhéjat, a gesztenyepürét, majd botmixerrel simára turmixoljuk. Elkezdjük hozzáönteni a mandulatejet, és botmixerrel tovább keverjük még 1-2 percig. Tetszés szerint hígítjuk, majd kiforraljuk. A levest a mazsolával tálaljuk, mentalevéllel díszíthetjük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: azonnal