Almás diószelet
Hozzávalók 8 szelethez
A tésztához:
-2 savanyú alma
-0,5 citrom leve
-4 tojás
-7 dkg tejföl
-5 dkg vaj
-15 dkg darált mandula
-5 dkg eritriol
-1 tk, sütőpor
-2 ek. kókuszliszt
-1 tk. fahéj
-5 dkg dió
A tálaláshoz:
-2 dl hideg tejszín
-1 ek. por eritritol
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, egy nagyobb gyümölcskenyérformát pedig sütőpapírral kibélelünk. A süteményt készíthetjük egy 20x20 centis tepsiben is. A tésztához az almát megtisztítjuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Meglocsoljuk a citromlével és összeforgatjuk.
A tojásokat felütjük és felverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a vajat és 1 csipet sót, majd simára keverjük. Beleszórjuk az eritiritolt, a kókuszlisztet, a sütőpor, a diót, valamint a fahéjat is, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk az almát is és összeforgatjuk.
A tésztát az előkészített formába simítjuk, az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 perc alatt megsütjük. Amikor kész, kivesszük. A tálaláshoz a tejszínt felverjük az eritritollal, majd a sütemény tetejére simítjuk. Szeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható. kb. 1,5 óra múlva