Almás diószelet
2024-09-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 8 szelethez

A tésztához:

-2 savanyú alma

-0,5 citrom leve

-4 tojás

-7 dkg tejföl

-5 dkg vaj

-15 dkg darált mandula

-5 dkg eritriol

-1 tk, sütőpor

-2 ek. kókuszliszt

-1 tk. fahéj

-5 dkg dió

A tálaláshoz:

-2 dl hideg tejszín

-1 ek. por eritritol

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, egy nagyobb gyümölcskenyérformát pedig sütőpapírral kibélelünk. A süteményt készíthetjük egy 20x20 centis tepsiben is. A tésztához az almát megtisztítjuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Meglocsoljuk a citromlével és összeforgatjuk.

A tojásokat felütjük és felverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a vajat és 1 csipet sót, majd simára keverjük. Beleszórjuk az eritiritolt, a kókuszlisztet, a sütőpor, a diót, valamint a fahéjat is, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk az almát is és összeforgatjuk.

A tésztát az előkészített formába simítjuk, az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 perc alatt megsütjük. Amikor kész, kivesszük. A tálaláshoz a tejszínt felverjük az eritritollal, majd a sütemény tetejére simítjuk. Szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható. kb. 1,5 óra múlva