Almás banánkenyér
2025-03-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 15 szelethez

-1 dkg chia mag

-3 ek. víz

-2 db banán

-20 dkg tönköly fehérliszt

-2 tk. őrölt mézeskalács fűszerkeverék

-5 dkg darált dió

-½ csomag sütőpor

-25 dkg alma

-2 tojás

-3 ek. kókuszolaj

-1 dl mandulaital

Elkészítés:

A chia magot elkeverjük a vízzel, és 15 percig pihentetjük. A banánt meghámozzuk, villával alaposan megtörjük. A lisztet egy nagyobb keverőtálba mérjük, hozzákeverjük a fűszerkeveréket, egy csipet sót, a darált dió és a sütőport.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az alma magházát kiemeljük, húsát apróbb kockákra vágjuk. A tojásokat egy tálba felütjük, elhabarjuk, majd a kókuszolajjal, a tört banánnal, a beáztatott chiamagokkal és a mandulaitallal együtt a lisztes keverékhez adjuk, és azzal csomómentesen elkeverjük. Végezetül az almát is beleforgatjuk.

A masszát egy sütőpapírral bélelt hosszúkás, kb. 30x10 cm-es formába kanalazzuk, elegyengetjük, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, amikor elkészült, akkor rácsra téve hűlni hagyjuk.

Munka: kb. 35 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva