A vaj egészségesebb alternatívája a sütéshez
Ha már a következő süteményt tervezed, érdemes megfontolnod, hogy vaj helyett étolajat használj a következő receptedhez.
Az olajjal nemcsak a tészta lesz habosabb, de a vaj mennyiségének csak körülbelül 80 százalékára lesz szükséged, mivel az olaj kevesebb vizet tartalmaz. Arra érdemes odafigyelni, hogy milyen olajat választ. Ez a kétféle olaj ideális süteményekhez, kekszekhez és hasonlókhoz:
Kukoricaolaj
A kukoricaolaj nemcsak magas hőfokra hevíthető, de semleges ízének köszönhetően ideális a kedvenc receptjeid sütéséhez. Emellett többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, és sok E-vitamint tartalmaz, amely többek között a bőrre gyakorolt pozitív hatásairól ismert.
Repceolaj
A repcemagot kíméletesen sajtolják, hogy repceolajat nyerjenek belőle. Ez az olaj nemcsak meleg ételekhez, hanem hideg ételekhez is alkalmas. Semleges ízének köszönhetően sütéshez is kiválóan alkalmas. Például 100 gramm vajat vagy margarint 90 milliliter repceolajjal helyettesíthet. Ez az olaj számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik: gazdag E-vitaminban és omega-3 zsírsavakban, valamint egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek megelőzhetik a szív- és érrendszeri betegségeket.