A tökéletes hálószoba a feng shui szerint
2020-06-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Egy, a feng shui alapján berendezett hálószoba biztosan a nyugalom szigete lesz, ahol nem csak jókat tudunk aludni, de még rémálmok sem fognak gyötörni. Ez pedig a chi akadálymentes áramlásának köszönhető. Ha Te is erre vágysz, akkor a hálószoba berendezésekor vedd figyelembe a tippjeinket.

 

Világos bútorok

A feng shui szerint a hálónak jól átláthatónak kell lennie, így a bútorvásárlás során olyan darabokat válasszunk, melyek vonalvezetése egyszerű, a bútor maga zárt, továbbá világos színű.

Ágyat a középpontba

Tény, hogy a hálószoba központi eleme az ágy, így teljesen érthető, hogy a feng shui lényegesnek tartja annak elhelyezését, pozícióját. A legfontosabb, hogy a fejtámla mögött egy fal legyen, ez ugyanis biztonságot és védelmet ad. A fallal kapcsolatban továbbá nagyon lényeges, hogy abban ne fussanak víz- vagy fűtéscsövek, melyek megzavarhatják a nyugodt pihenést. Az ágyunk megfelelő helyének a kiválasztásánál arra is kell figyelnünk, hogy ne egy ajtó és egy ablak között legyen, ugyanis ellenkező esetben nem tud áramolni a chi.

Képek

Egy másik fontos szempont, hogy ne legyenek képek, polcok vagy szekrények az ágy fejtámlája felett, ezek ugyanis nyomasztóvá tehetik a szobát. Inkább hagyjuk tejesen üresen a falat, így garantált a pihenés.

Tükrök

Ha tükröt szeretnénk tenni a hálószobába, akkor annak semmi akadálya, azonban arra figyeljünk, hogy ne az ággyal szembe helyezzük el, ugyanis ellenkező esetben olyan energiák fognak áramolni, melyek aktivitásra buzdítanak minket, tehát zavarják a nyugodt alvást.

Növények

A nagy növények esetében hasonló a helyzet, ugyanis szintén aktivitást fokozó energiát terjesztenek. Inkább kisebb növényekkel, kövekkel, esetleg kagylókkal dekoráljuk a szobát.

Napsütés

A feng shui szerint nyugalomra, csendre és sötétségre van szükség egy hálóban, ezért nagyon fontos, hogy olyan függönyt és rolót válasszunk, melyek valóban nem engedik át a fényt.

Falszín

Kíváncsi vagy, hogy milyen falszínt érdemes választani a hálóba annak érdekében, hogy nyugodt és pihentető legyen az alvásunk? A feng shui válasza: lágy színeket. Az olyan erőteljes árnyalatok, mint például a piros vagy a narancssárga, egyáltalán nem bizonyulnak jó választásnak.

Forrás: Activebeauty