A távolság tényleg visszahozza őt?
2022-07-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Gyakran megesik, hogy egy korábban virágzó, boldog párkapcsolat a hétköznapok szürkeségében egyszerűen elfárad. Belép a képbe valami fontosabb, egy új munkahely vagy egy kihagyhatatlan lehetőség, és áttevődik a hangsúly. Az is elképzelhető, hogy egyik vagy mindkét fél hirtelen besokall, mert túl gyorsan történik minden, és esetleg még nem áll készen egy komolyabb elköteleződésre.

Ilyenkor nem feltétlenül a szakítás az első, amelyet meglépnek a felek, inkább próbálnak időt és teret adni egymásnak, hogy ki-ki átgondolhassa a saját életét, és érzéseit.

De vajon ez az eltávolodás tényleg segíthet?

Emlékezz vissza arra az időszakra, amikor megismerkedtetek, és randizni kezdtetek. Akkor még csak úgy szikrázott körülöttetek a levegő, és nem tudtatok meglenni egymás nélkül. Ezek az érzések nem tűnnek el egyik pillanatról a másikra, bizonyára benne is ott működnek még, csak lehet, hogy némi időre van szüksége ahhoz, hogy erre ő is rájöjjön.

A legrosszabb, amit ilyenkor tehetsz, ha üldözni kezded. Ezzel csak még messzebbre fog távolodni, és menekülni előled. Bármennyire is nehezedre esik, adj neki teljes szabadságot, ne hívogasd, ne küldözgess neki üzeneteket, és ne bombázd like-okkal, illetve kommentekkel a közösségi felületeken se. Itt és most erősnek kell maradnod!

Egyúttal Te is változtass a fókuszon, és helyette koncentrálj inkább magadra! Hidd el, nemcsak a filmeken lesz már attól is vonzóbb valaki, ha jól érzi magát a bőrében. Végtére is a férfi az, aki igazán szeret vadászni. Hagy érezze úgy, hogy ő veszít el így valaki fontosat, egy társat, aki mellett ő is boldog lehetne.

Figyelj oda a testi és lelki egészségedre, tölts több időt a barátaiddal, foglalkozz a hobbiddal, és olyan dolgokkal, amelyekért rajongsz. Időnként pedig ossz meg egy-egy boldogságtól sugárzó képet a közösségi oldalakon. De azért ez utóbbit ne vidd túlzásba. A lényeg, hogy a külvilág (és persze ő) azt lássa, hogy minden rendben van az életedben, boldog és kiegyensúlyozott vagy (nélküle is).

Ha pedig véletlenül személyesen is összefutsz vele egyik kedvenc helyeteken, akkor tegyél úgy, mint akit már-már hidegen hagy a találkozás. Az sem baj, ha épp mással vagy, akár flörtölhetsz is, de persze azért ne tűnj könnyűvérűnek.

Ez is érdekelhet! - Hogyan érd el, hogy újra beléd szeressen?

Egy férfi, aki egyébként odavan érted, egy-egy ilyen mozzanattól rájön arra, hogy valójában hiányzol neki, és boldogan fog visszaemlékezni a közösen eltöltött időre. Ha nem érez részedről kényszert, ha nem erőlteted rá magadat és az érzéseidet, akkor magától fog újra visszatérni hozzád (persze, csak ha még Te is ezt akarod).

Azért sajnos nem minden történet végződik happy end-el, így megeshet az is, hogy mégsem tér vissza hozzád, mert valami rajtad kívül álló tényező visszatartja ettől. Olyankor sem szabad elkeseredned, hiszen annyi lehetőség áll még nyitva előtted. Ha odafigyelsz magadra, és próbálod jól érezni magad a bőrödben, akkor a pozitív kisugárzásod vonzóbbá fog tenni mások szemében, így hamar bekopogtathat majd az ajtódon egy új szerelem.