A ráncok elleni védekezésről
A ráncok ellen leggyakrabban maszkokkal, méregtelenítő kúrákkal vagy botoxinjekciókkal védekezünk, azonban a bőrápolás mellett a táplálkozásnak is döntő szerepe van.
A varázsszó? – Antioxidánsok.
Legyen szó mosolygásról vagy könnyekről, a ráncok kialakulását senki sem kerülheti el. Végül is ezek a redők sajátos szépséggel bírnak, emlékeket idéznek fel a múltból.
Mindazonáltal gyakran mindent megteszünk annak érdekében, hogy fiatalos belsőnk külsőleg is érvényesüljön. A megoldást azonban nem kizárólag az öregedés elleni termékekben vagy a szépségszalonokban kell keresnünk.
Mágikus kémia
Aki kevesebb ráncot szeretne, annak sötét bogyós gyümölcsöket kell beillesztenie az étrendjébe. Általános szabály, hogy minél sötétebb a kis gyümölcs, annál több antioxidánst tartalmaz.
Az áfonya és a szeder bőségesen tartalmazzák azt a varázslatos vegyületet, amely segít a bőrnek a káros környezeti hatások elleni harcban, védelmet nyújtva ezzel a korai öregedés jelei ellen.
Kicsi, de erős
A bogyós gyümölcsök nem csak antioxidánsokban, de antociánban is gazdagok. Ez egy növényi anyag, ami minimalizálja a ráncokat.
A stressz, az UV-sugárzás, a nikotin vagy más környezeti hatások miatt a kötőszövet megereszkedhet, aminek következtében bőrünk lankadttá válhat. Az antociánok támogatják a sejtek megújulását a testben.
Mit fog ez eredményezni? – Bőrünk tovább marad telt és rugalmas.
Sokoldalú csodák
A sötét színű bogyósok, úgymint a szeder és az áfonya, méretük ellenére kincsesbányának számítanak a fontos tápanyagok terén.
Vitaminjaik, kálium- és cinktartalmuk, az antioxidánsokkal és antociánokkal együtt nem csupán fiatalosabb megjelenést kölcsönöznek, hanem hozzájárulnak a testünk általános jóllétéhez is.