A nyár salátája
1. Hozzávalók (3-4 adag):
- 6 db édes nektarin
- 3 db buffalo mozzarella
- 200 g pármai sonka
Dresszing:
-6 evőkanál olívaolaj, 1 citrom leve, 4-5 teáskanál méz, aprított bazsalikom, só
2. Elkészítés lépései:
- Szeleteld fel a nektarint, tépkedd rá a mozzarellát, majd a pármai sonkát.
- Keverd össze a dresszing hozzávalóit, és locsold meg vele a salátát.
- Bazsalikomlevelekkel díszítheted, ha szeretnéd.
Ez a saláta tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, de vendégváróként vagy grillezés előételként is megállja a helyét. Ha variálnád, adhatsz hozzá balzsamecetet, rukkolát, vagy akár sárgadinnyét is. Vegetáriánus változatban a sonka elhagyásával is remekül működik.