5 jel, hogy érzelmileg instabil a párod
2018-10-11  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Te is találkoztál már olyan férfiakkal, akik imádják a kihívásokat és sokszor impulzív módon viselkednek? A te párod is olyan, aki könnyen elveszíti az önuralmát akkor, amikor veszekedtek? Egy egészséges párkapcsolat elsősorban a kommunikációra és a közös támogatásra alapszik. Azonban amikor a párunk érzelmileg instabil, a párkapcsolat mérgezővé válhat. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azokat a jeleket, melyeken el kellene gondolkodnod, ha a te párodnál is előfordulnak.

1. Impulzív és felelőtlen

Ha a párod impulzív személyiség, akkor valószínű mindig szükségét érzi annak, hogy feszegesse a határokat, anélkül, hogy figyelembe venné a következményeket, ez pedig annak a jele, hogy érzelmileg instabil. Erre tökéletes példa a párkapcsolaton belüli pénz meggondolatlan elköltése. A költés oka változó lehet: vagy neked valamilyen nagyon költséges ajándékot szeretne venni, vagy a párkapcsolaton belüli közös dolgokra szeretne költeni, aminek viszont abban a pillanatban nem lenne nagy jelentősége, vagy a saját hobbijára szeretné költeni, mint például egy autó vásárlása, horgászat vagy barátokkal való szórakozás.

2. Mérges és könnyen konfliktusokba avatkozik

Ha a párod könnyen kijön a sodrából és sokkal durvább módon viselkedik, mint ahogyan azt a kiváltó helyzet megkívánná, akkor ez is annak a jele, hogy a párod érzelmileg instabil, hiszen a frusztráció iránti toleranciája nagyon alacsony. Annak ellenére, hogy te próbálod lecsendesíteni, lehetséges, hogy a dolgokat mégsem tudod kézben tartani és valószínű, hogy végül még a saját érveidben is bizonytalanná válsz egy párkapcsolati vita során. A párod ehhez hasonló viselkedése miatt pedig nem mondasz el neki olyan dolgokat, melyek fontosak lennének a párkapcsolatotokban, hiszen rettegsz a reakciójától és attól, hogy nehogy újból dühkitörése legyen. Az ilyen szituációk gyakran azzal végződnek, hogy feladod és elfogadod a helyzetet, a párod viselkedését, még akkor is, ha igazságtalannak érzed, és úgy gondolod, hogy semmi hibát nem követtél el. A párod ilyen jellegű viselkedése valószínű sok esetben a párkapcsolaton kívüli életben, a szociális környezetében is megmutatkozik. Az ilyen jellemű férfi nagyon könnyen konfliktusokba keveredik a körülötte élőkkel is: szülőkkel, kollégákkal, barátokkal vagy a közlekedésben részt vevő személyekkel, néha pedig akár fizikai vagy verbális erőszakra is sor kerülhet.

3. Függővé válik tőled és fél az elhagyatottságtól

Annak ellenére, hogy az érzelmileg instabil férfi agresszív módon fejezi ki a mániáit, a partnered sokszor mégis fél az elhagyatottságtól. Éppen ezért egy olyan párkapcsolatot alakít ki veled, amiben tőled függ, és ha közlöd vele, hogy szakítani szeretnél, akkor a viselkedése gyakran túlzóan agresszív és fenyegető lesz, amely aztán siránkozásba és könyörgésbe megy át. Az ilyen jellemű férfiak nagyon nehezen viselik az egyedüllétet és mindig igénylik egy másik személy jelenlétét.

4. A szociális kapcsolataiban érzelmileg instabil

Ha a párod érzelmileg instabil, akkor valószínű egyazon személyt idealizálni, de ugyanakkor lealacsonyítani is tud.  Egy személyre pozitív és negatív tulajdonságokat is tud mondani és sokszor teljesen téves koncepció alapján ítéli meg azokat az embereket, akik a kedvére vannak és azokat, akiket ki nem állhat.

5. Nincs önbizalma

Egy érzelmileg instabil partnernek valószínű lesznek majd olyan pillanatai is, amikor idealizálni fogja saját magát, amikor az életében minden rendben megy, de olyan helyzetek is, amikor alulértékeli magát, amikor egy nehezebb perióduson megy keresztül, vagy amikor valamilyen problémával találja szembe magát.