„A nyár csodás volt, majd eltűnt, mint a szeplők ősszel” – Mi is az a „freckling”?
2019-08-01  /  Szerző:   /   Randi Veszélyes randi trendek sorozatukban már bemutattunk 10 napjainkban elterjedt jelenséget, amelyek megkeseríthetik a párkeresők életét.

Sajnos a nyárhoz szintén kapcsolódik egy kifejezetten erre az időszakra jellemző fogalom, ez a „freckling”, amelyet magyarul „szeplőzés”-nek fordíthatunk.

Az elnevezés ahhoz kapcsolódik, hogy a nyári napsütés hatására bőrünkön megjelenő szeplők őszre nyom nélkül el is múlnak.

„Freckling”: amikor valakivel jól érezzük magunkat a könnyed nyári estéken, hogy aztán az ősz beköszöntével búcsút intsünk neki, és eltűnjünk, mint a szeplők az arcunkról.

Ez is érdekelni fog! Veszélyes randi trendek

Ez a jelenség természetesen nem tekinthető új keletűnek, a laza nyári románcok már évtizedekkel ezelőtt is gyakran előfordultak. Viszont a ma divatos „szeplőzés” egy modernebb fogalom, hiszen míg a futó kalandok őszre véget értek, addig a „freckling” hosszabb életű. Egy ilyen kapcsolat nem zárul le teljesen, a közösségi média segítségével ugyanis nyomon követhetitek egymás további életét, és a következő nyáron akár ismét egymásba gabalyodhattok egy újabb kaland erejéig.

Az ilyen viszonyt azonban nem tekinthetjük igazi kapcsolatnak. Főként akkor, ha az egyik félnek komolyak a szándékai, a másik viszont csak kalandor, és akár több vasat is a tűzben tart.

Honnan tudhatod, hogy csak egy szeplő vagy?

Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket, és válaszolj őszintén!

  1. A partnered odafigyel arra, amit írsz, vagy amit mondasz neki?

  2. Előre eltervezitek egy-egy randitokat, vagy csak a pillanatnak éltek?

  3. Bemutatott már a legközelebbi barátainak?

  4. Megjelölt már Téged egy Facebook posztjában?

  5. Bulizáson kívül szoktatok mást is csinálni együtt?


 

Ha ezek közül mindegyikre nemmel válaszoltál, akkor könnyen előfordulhat, hogy a párod számára csak egy nyári kalandot jelentesz. A Te döntésed, hogy részt veszel a játékban, vagy inkább továbblépsz.

couple