A modern párkapcsolat 5 stádiuma
2018-12-17  /  Szerző:   /   Párkapcsolat A párkapcsolatok világa jelentős változáson ment keresztül az elmúlt évtizedekben: míg a szüleidtől és nagyszüleidtől gyakran hallod, hogy ők voltak egymásnak az elsők, és hamar össze is házasodtak, addig a modern világban már egészen más stádiumokon mennek keresztül azok, akik randizni kezdenek egymással. Mindenki nehezebben dönti el, mit szeretne a másiktól, ezért aztán többféle kapcsolat is kialakulhat a párok között.

1. Csak egymással randiznak

Ez az egyik legideálisabb formája annak, amikor két ember megismerkedik egymással, és elkezdenek randizgatni. Ilyenkor kizárólag egymással ismerkednek, és egyikük sem találkozgat egy második személlyel a másik háta mögött. Bár úgy viselkednek egymással, mintha egy pár lennének, valójában még ez egyáltalán nem kiforrott közöttük, és azt próbálják kideríteni, egyáltalán működne-e köztük valami komolyabb.

2. Másokkal is ismerkednek

Van az a helyzet, amikor még csak beszélgetnek egymással a neten, és egy, vagy maximum két laza randijuk volt. Ilyenkor még annyira kezdeti szakaszról beszélünk, hogy sokan úgy érzik, nyugodt szívvel ismerkedhetnek másokkal is, hiszen nincsenek még lefixált kötöttségek. Ez általában azoknál bevett szokás, akik nem annyira vannak oda a másik félért, ezért nyitva hagyják a lehetőségeket, ha esetleg valaki más felkeltené az érdeklődésüket. Az online randizás időszakában ez kimondottan gyakori, hiszen mindössze egyetlen kattintásra vannak attól, hogy valaki mással is ismerkedni kezdjenek.

3. Nagyjából együtt járnak

Ez a szakasz akkor következik be, ha már megvolt néhány randi, és szinte teljesen úgy viselkednek, mint egy pár, de még nem mondták ki hangosan, hogy együtt vannak. Az ideális helyzetben mindketten ugyanazt érzik, és nem is kérdés számukra, hogy szeretnének még nagyon sokáig együtt lenni.

4. Nincsenek együtt, de mégis olyan, mintha együtt lennének

Ezt leginkább afféle majdnem kapcsolatként lehetne értelmezni, és egyúttal ez az, ami olyan sok csalódást hozhat az életben. Vannak ugyanis olyan férfiak, akik nem vágynak a párkapcsolatra annak teljes kötöttségeivel, de nagyon szívesen átélnék a pozitív velejárókat. Ezért, amikor együtt vannak egy nővel, úgy kezelik őt, mintha a barátnőjük lenne: megállás nélkül bókolnak, ölelgetik, megcsókolják, és azt érezteti vele, hogy őrülten szeretik. De amikor nincsenek együtt, olyan, mintha a nő nem is létezne.

5. Hivatalosan is egy pár

Ez az a pont, amire valójában mindenki vágyik. Amikor a kételyek megszűnnek, és végre kimondják mind a ketten, hogy szeretik egymást, és együtt akarnak lenni, hivatalosan. Innentől kezdve fokozatosan elindulhatnak a mérföldkövek felé: az első évforduló, az összeköltözés, eljegyzés, és így tovább, miközben együtt tervezik a jövőjüket.