A közös nyaralás tönkreteszi a párkapcsolatot? Előnyök vs. hátrányok és a megoldás
2019-08-02  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Itt a nyár, talán Te is éppen most készülsz életed szerelmével közös vakációra. Bár egész évben ezt vártad, mégis előfordulhat, hogy az utazás tönkre teszi a kapcsolatodat. Hogyan?

Igen, jól olvastad! Egy vakáció sajnos nem mindig úgy sül el, ahogy előre eltervezi az ember. Cikkünkből most megtudhatod, hogy mire számíthatsz, és mit kell tenned, hogy végül csupa szép emlékkel érkezzetek haza.

A közös nyaralás pozitív hatásai a kapcsolatra

1. Az ismeretlen helyek izgalma növeli a szenvedélyt

Egy boldog párkapcsolat képes kihozni belőled is a legjobbat. Fejlődhetsz lelkileg és szellemileg, több lehetsz, mint aki addig voltál.  Különösen igaz ez, ha a pároddal közösen olyan új dolgokat próbálsz ki, amit addig sosem. Mint egy utazás egy idegen országba, amely számtalan kalandot tartogat, legyen szó akár egy város felfedezéséről, egy izgalmas vízi sportról, vagy éppen egy idegen ország konyhájának megismeréséről

2. Az utazás során számtalan emléket gyűjthetünk

Minél több élményt éltek meg együtt, annál több közös emléket raktározhattok el, amelyekre később is jóleső érzés visszagondolni, és amely közelebb hoz Titeket egymáshoz.

3. Egy utazás során új dolgokat tudhattok meg egymásról

Sok kapcsolat azért megy tönkre, mert a felek ráunnak egymásra, és a megszokott egyforma mindennapokra. Egy utazás kimozdít ebből a mókuskerékből, és egy új helyzetben mindenki másként viselkedik, új oldalát mutatja. Ez pedig változatosságot és izgalmat visz a kapcsolatba.

Az első közös nyaralásotokra készülsz? Akkor ezt olvasd el! 10 jó tanács az első közös nyaraláshoz

A közös nyaralás negatív hatásai a kapcsolatra

1. Egy utazás növeli a konfliktushelyzetek számát

Egy idegen helyen sokkal inkább egymásra vannak a párok utalva, mint otthon, ismerős körülmények között. Itt nincsenek független döntések, mindent közösen kell kitalálnotok, például hol vacsorázzatok, vagy épp milyen programon vegyetek részt. Az ilyen helyzetek pedig elősegítik a kisebb-nagyobb összezörrenéseket.

2. A több együtt töltött idő növeli a meglévő feszültséget

A nagyobb mértékű egymásra utaltság, és az összezártság fokozhatja az otthonról hozott feszültséget. Egy nyaralás során lényegében egész nap együtt vagytok, többet beszélgettek, közös döntéseket kell sorozatosan meghoznotok, így a már meglévő ellentétek felerősödhetnek, akár kiéleződhetnek.

3. Az utazás stresszes és fárasztó

Néhány vakáció igazán megerőltetőre sikerül. Egy egész napos városnézés, fülledt melegben megviseli az embert. Ha pedig fáradt vagy, akkor a partnereddel is türelmetlenebb leszel. A türelmetlenség viszont ismét feszültséget gerjeszt, és még több konfliktushoz vezet.

Mit tegyél, hogy jól sikerüljön a nyaralás?

  1. Az utazás megtervezésében mindketten vegyetek részt!

  2. Csak olyan programra menjetek el, amelyhez mindkettőtöknek kedve van!

  3. Ha éppen nehéz időszakon mentek keresztül, akkor inkább pihentető nyaralást szervezzetek, mint megerőltetőt!

  4. De mindenképpen próbáljatok ki valami újat!

  5. Tervezzetek be olyan időszakokat, amit egyedül töltötök, hogy kicsit mindenki megőrizhesse a privát szféráját!


 

couple_vacation