8 módszer arra, hogy megszüntesd párod extrém féltékenységét
2017-10-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Ha olyan párod van, aki nagyon féltékeny, akkor valószínű nem vagy könnyű helyzetben. Próbáld meg megváltoztatni, megmutatva neki azt, hogy szereted és nem fog elveszíteni.

A féltékenység nagyon sok párkapcsolatban megtalálható, és nagyon nehezen orvosolható. A féltékenység egy olyan érzés, aminek mély gyökerei vannak. Néha a gyerekkorból származik, a szülői kötődés hiányából, máskor viszont később alakul ki, ha olyan párkapcsolatban voltál, ahol egy szeretett személy elutasított. Minden olyan tapasztalat, ami bizonytalan érzést keltett benned, féltékenységet és bizalmatlanságot szül.

De mit kell tenned akkor, ha egy nagyon féltékeny partnerrel találod szembe magad? Lehet, hogy a kapcsolat elején különösképpen nem érdekel, hiszen szeretettnek és vonzónak érzed magad. De minél több idő eltelik, annál inkább rabjává válsz ennek a kapcsolatnak. Azt érzed, hogy korlátozza a szabadságod, és mindig nyomás alatt vagy a partnered feltételezgetései miatt. Ugyanakkor egy féltékeny partner miatt, semmilyen férfivel történő interakcióra nem lesz bátorságod.

Ha a párod nagyon féltékeny, az azt jelenti, hogy fenyegetve érzi magát. Fél attól, hogy elveszít vagy, hogy visszautasítod őt. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeret, hanem csak egy érzelmi pánikba kerül, ami féltékennyé teszi őt. Alábbi cikkünkben leírjuk, mit kell tenned akkor, ha nagyon féltékeny a partnered.

1. Fogadd el a problémát!

Ha találkozol egy nagyon féltékeny férfivel, először is győződj meg arról, hogy valóban szereted-e őt. Ha szereted őt és szeretnéd, ha működne a párkapcsolatotok, akkor el kell fogadnod ezt a problémát is. Meg kell értened azt, hogy bizonytalan, és megoldást kell találnod arra, hogy ez az érzés megváltozzon benne. Elfogadni annyit jelent, hogy ne tégy neki minden alkalommal szemrehányásokat, amikor a féltékenység jeleit mutatja.

2. Keresd meg a féltékenység forrását

Nem tudsz megoldani egy problémát addig míg nem tudod meg az okát. Féltékeny, de vajon miért? Gyerekkorában nem kapott elég szeretetet? Volt egy kapcsolata, amiben nem érezte magát értékesnek és fél attól, hogy a történet újból meg fog ismétlődni? Tudd meg, mi a féltékenységének a forrása és próbálj meg komolyan beszélni vele erről a témáról. Légy türelmes és hallgasd meg őt, aztán pedig mondd el neki te is, hogy érzed magad a féltékenysége miatt.

3. Ne titkolj el előle dolgokat

Ha elhallgatsz egyes dolgokat, mint például, hogy a munkaszünetben megittál egy kávét egy kollégáddal, nem teszel mást, minthogy még nagyobb feszültséget keltesz. Te stresszesebb leszel, a párod pedig észre fogja ezt venni és el fogja képzelni azt, hogy valóban nincs valami rendjén. A legjobb, ha mindig őszinte vagy a pároddal.

4. Segítsd őt, hogy építse az önbizalmát

Segítsd a párod, hogy értékesnek érezze magát. Ha érezni fogja azt, hogy valóban törődsz vele, ha néha bókolsz neki, sokkal magabiztosabbnak fogja érezni magát. Azzal, hogy egyre magabiztosabb lesz, többé nem fogja fenyegetésnek érezni azt, ha egy másik férfi rád nézett vagy, hogy egy kollégáddal ebédeltél.

5. Tudass vele mindent, amit csinálsz

A bizalomépítési szakaszban nagyon fontos az, hogy ne találkozz más férfiakkal. Azonban, ha ez mégis megtörténik, mindenképp tudasd őt minden olyan lépésről, amit teszel. Ha teheted, hívd őt fel minél többször és tudasd mindig vele, hogy merre jársz, és mit teszel.

6. Ne játssz az érzelmeivel

A párkapcsolatod elején eldöntötted azt, hogy egyszerre több férfivel is randizol csak azért, hogy féltékennyé tedd őket? Ha rendszeresen ez volt a taktikád, akkor egy féltékeny partner esetében itt az ideje, hogy abbahagyd ezt. Ne bókolgass más férfiaknak a párod jelenlétében. Ha tudod, hogy féltékeny, ne provokáld őt még jobban.

7. Fordíts rá több figyelmet

A féltékeny férfi valószínű amiatt féltékeny, mert nem tulajdonítasz neki elég figyelmet. Ha a barátaitokkal elmentek valahova együtt, akkor ne hagyd ott a párodat egyedül, és ne beszélgess többet a barátaiddal, mint a pároddal, hanem neki tulajdonítsd az időd nagy részét. Simogasd őt meg vagy csókold meg, ezzel is kifejezed azt, hogy törődsz vele és büszke vagy rá.

8. Mutasd meg neki, hogy szereted

A féltékeny férfi lehet, hogy nem érzi eléggé azt, hogy szereted, és emiatt bizonytalannak érezheti magát. Éppen ezért, néha emlékeztesd őt arra, hogy szereted és mondd el neki, hogy értékes számodra és nem szeretnéd elveszíteni. Minél érzékibb leszel vele, annál inkább biztonságban fogja érezni magát melletted és annál inkább biztosabb lesz abban, hogy te mit érzel iránta.