8 kötelező újévi fogadalom a kapcsolatod fejlődésért
2019-12-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy új év kezdetét sokan tiszta lapnak tekintik. Ilyenkor minden újraindul, az előttünk álló év számtalan még ismeretlen lehetőséget tartogathat. Bizonyára hallottál már az újévi fogadalmakról, és talán Te is tűztél már ki egy-egy ilyen éves célt.

Ezek a fogadalmak általában személyes vonatkozásúak, de miért is ne lehetne kiegészíteni a listát olyan elemekkel, amelyek a párkapcsolatod minőségi fejlődésére koncentrálnak. 2020-ban Te is tegyél egy kicsivel többet a szerelmedért, és hozd meg az alábbi döntéseket.

1. fogadalom: Idén másként fogom rendezni a vitás helyzeteket

Szakértők szerint egy párkapcsolat minőségéről nagymértékben árulkodik, hogy egy felmerülő konfliktus esetén a felek miként reagálnak, egyáltalán közös nevezőre tudnak-e jutni. Általában mindenki csak a saját szemszögéből tekint adott problémára, amelyet meg akar oldani, de közben nem figyel eléggé a társa igényeire. 2020-ban próbáld meg a sajátod elé helyezni a közös érdekeiteket.

2. fogadalom: Idén több időt fogok a párommal tölteni

Nem Te vagy az egyetlen, akinek másként alakult az elmúlt év, mint ahogyan szerette volna. Mindannyiunknak több területre kell koncentrálnia egyidőben, ez a szétaprózódás pedig nem tesz jót a párkapcsolatoknak. Hiába élsz valaki mellett, ha mégsem vagytok együtt. 2020-ban tölts a kedveseddel több, minőségi időt, amikor csak egymásra koncentráltok.

3. fogadalom: Idén másként fogok a párommal kommunikálni

A párbeszéd minden kapcsolat alapja. Ha a két fél nincs egy hullámhosszon, nem értik meg egymást, akkor biztosan nem lesz sem boldog, sem tartós az együttélésük. 2020-ban próbálj meg jobban odafigyelni arra, amit a párod mond, és még egy problémás helyzetben is kedvesen közelíts hozzá.

Ezt is olvasd el! 6 lépés a boldogság – Hogyan kommunikálj jobban a pároddal?

4. fogadalom: Idén jobban megbecsülöm a párkapcsolatom

Nagyon könnyű beleszokni a jóba. Az elején még harcolunk a másik figyelméért, és mindent megteszünk, hogy meghódítsuk a szívét. De hamar elfelejtjük, hogy a boldogságért ezután is, folyamatosan tenni kell. 2020-ban mutasd ki többször, hogy mennyire értékeled a párodat, és milyen fontos a számodra.

5. fogadalom: Idén másként fogok a párom rossz tulajdonságaira tekinteni

Bizonyára számtalan olyan jellemvonása van a kedvesednek, ami Téged néha az őrületbe kerget. De mi lenne, ha megfordítanád ezt, és arra összpontosítanál, hogy az ő különbözőségéből Te mit tudsz eltanulni, és kamatoztatni, amitől Te is több lehetsz. Így ő sem fogja többé azt érezni, hogy adott tulajdonsága egy negatív pont a kapcsolatotokban.

6. fogadalom: Idén kevesebb időt fogok a monitor előtt tölteni

Ebben benne van minden létező elektronikai készülék. Sajnos anélkül, hogy észrevennénk, órákat töltünk el haszontalanul a telefonunkon lógva. Ha mindig csak a monitorra koncentrálsz a párod helyett, az hamar problémát fog okozni köztetek. Ezért közösen fogadjátok meg, hogy lecsökkentitek ezt az időrabló tevékenységet, hogy maradjon időtök egymásra.

7. fogadalom: Idén jobban odafigyelek a párom igényeire

Beszélgessetek többet egymás legbelsőbb vágyairól, így még közelebb kerülhettek a másikhoz. Egy jó kapcsolatban nem lehetnek titkok a felek között, a feltétlen bizalom révén mindent megoszthattok egymással.

8. fogadalom: Idén minden hónapban felfedezünk közösen valami újat

Ha eddig sosem írtatok közös bakancslistát, akkor itt az ideje. Gyűjtsétek az ötleteket, és sorban valósítsátok is meg őket. Minden újabb együtt átélt pillanat jobban össze fog kovácsolni Titeket.