7 tipp arra, hogyan bírd rá a párod a problémák megbeszélésére
2023-12-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Olyan párod van, aki elkerüli a párkapcsolati vitákat? Szívesen megbeszélnéd vele a problémáitokat, de úgy érzed, mindig elzárkózik attól, hogy kimondja az érzéseit, véleményét? Alábbi cikkünkben arra adunk pár tippet, hogyan vedd rá arra, hogy mégis nyíltan tudjatok egymással kommunikálni.
1.  Mindent a maga idejében!

Ha egy olyan férfival van dolgod, aki elkerüli a viták megbeszélését, figyelj arra, hogy ne egyszerre zúdítsd rá az összes megbeszélni való problémát, hiszen ettől könnyen megijedhet és menekülőre fogja. Hagyj neki időt, és rendre beszéljétek meg a problémákat.

2. Hagyd, hogy ő döntsön!

Mindig hagyd, hogy döntse el ő, mikor szeretne nekilátni egy komolyabb beszélgetésnek. Nem szabad őt sürgetni, mert nem tudhatjuk, hogy min megy keresztül a munkahelyén vagy milyen más stressz éri a hétköznapokban, így jobb, ha ráhagyod a megfelelő időpont kiválasztását. Ezáltal azt a látszatot kelted, mintha engednéd, hogy ő maga irányítsa a dolgokat.
3. Válassz egy barátságos helyszínt!

Ha egy konstruktív beszélgetést szeretnétek, mindenképpen válassz egy olyan helyszínt, ahol nyugodtan tudtok beszélgetni. Ez lehet egy kávézó, egy park vagy akár a nappali is. Az viszont még jobb, ha itt is ráhagyod a döntést, hadd válassza ki ő a megfelelő helyszínt, ahol nyugodtan tudtok majd beszélgetni.

4. Ne légy ingerlékeny!

Egy olyan férfi, aki nem szereti a konfliktusokat, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy elkerülje őket. Így jól jegyezd meg: a kommunikációnak minden pillanatban konstruktívnak kell lennie, nem pedig egy harcnak. Beszélgetés közben soha ne emeld fel a hangod, és próbálj mindig nyugodt maradni.

5. Ne hibáztasd!

Ne mondd neki azt, hogy mindenért ő a hibás, ne vádold őt mindenért! Ha így teszel, szinte biztos, hogy csak azt éred el, hogy még jobban magába zárkózzon. Ne bántsd meg, és ne ingereld, mert a beszélgetés közepette ott fog hagyni és ezáltal semmit nem fogtok megoldani.

6. Hallgasd figyelmesen!

Ha felhoztál már egy témát, hallgass többet és beszélj kevesebbet. Tudd meg, mi az ő véleménye a dologról és kérdezd meg, miként tervezi megoldani az adott problémát. Engedd, hogy minél többet beszéljen!

7. A türelem erény!

Egy konfliktus megoldásához mindenképp határtalan türelem szükséges, de ilyen esetben meg főleg! Viszont akármilyen nehéz is legyen, mindig légy türelmes! Soha ne nevesd ki, vagy ne gúnyolódj azzal, amit mond. Minél tisztelettudóbb vagy, annál nagyobb sikered lesz a probléma megoldásában.