7 tipikus nyári szépségbaki
2022-08-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A nyári melegben sokkal lazábbak vagyunk, kevesebbet aggodalmaskodunk, egyszerűen élvezzük a jó időt, a természetet, a nyaralást. Ez a lazaság pedig gyakran a szépségápolási rituálénkon is meglátszik, ugyanis sok hibát követünk el, melyek kárt tehetnek a bőrünkben.

 

1. Félig sminkelsz

Nyáron szeretjük szabadon hagyni a bőrünket, ami sokszor azt jelenti, hogy a sminkelésnél lemondunk az alapozó használatáról, de a rúzsról, a pirosítóról és a szemhéjpúderről nem. Tény, hogy ettől a bőröd egészségesebb lesz, de a félmegoldások sosem jók. Ha semmiféleképpen nem akarsz lemondani nyáron a make-upról, akkor jobban jársz, ha olyan termékeket választasz, amelyek kímélik, egyben védik is a bőrödet. Olyan alapozót használj, aminek könnyű a textúrája, így a bőröd tud lélegezni, mellé pedig használj napvédő terméket.

2. Csak kívülről hidratálsz

Nyáron sem feledkezhetsz meg a bőröd hidratálásáról, de ebből a célból ne csak külsőleg ápold azt, hanem belülről is! A folyadékpótlás rendkívül fontos, ezért fokozottan figyelj oda a vízpótlásra, fogyassz sok gyümölcsöt és zöldséget. Ha a szervezeted megfelelő mértékben hidtratált, akkor ez a bőrödön is látszódni fog.

 

3. Téli hidratálókrémet használsz

Ahogy fentebb írtuk, a külső és belső hidratálás rendkívül fontos. Annak érdekében, hogy külsőleg is a tökéletes ápolást biztosíts a bőrödnek, figyelned kell a megfelelő termékek használatára. Ebből a célból olyan hidratálókrémet ajánlott használnod, ami nem zsíros, hiszen nyáron a bőr alapból zsírosabb. Ha erre még egy gazdag krémet is rákensz, akkor garantáltak a pattanások. Válassz inkább egy folyékonyabb, olajmentes terméket.

4. Nem véded az ajkaidat

Az arcodra és a tested többi részére biztosan használsz fényvédőkrémet, de az ajkaidról nagy valószínűséggel megfeledkezel. Ez nagy hiba, hiszen az ajkak rendkívül érzékenyek. Amennyiben nem véded azokat a káros napsugaraktól, akkor égető érzést, illetve viszketést tapasztalhatsz. Arra szintén figyelj, hogy soha ne kenj az ajkaidra testápolót, hanem kifejezetten erre a területre kifejlesztett ajakápolókat használj.

 
5. Túl agresszív a bőrradírod

Nyáron rendkívül érzékeny a bőr, ennek ellenére ajánlott a heti egyszeri bőrradírozás. A melegebb hónapokban arra kell figyelned, hogy olyan terméket használj az elhalt hámsejtek eltávolítására, melyek nem agresszívek, és nem készítik ki a bőrödet. Válassz egy lágy készítményt, amit azonban ne használj, ha vörös vagy napégette a bőröd. Ilyen esetben várj pár napot, és csak akkor használd a bőrradírt.

 
6. Sminkkel indulsz el a strandra

Ha strandra mész, akkor felejtsd el a sminket! Ez nehezedre esik? Akkor azt javasoljuk, hogy használj színezett fényvédőkrémet, illetve egy vízálló szempillaspirált. Ezáltal mégis komfortosabban érzed magad, de nem károsítod feleslegesen a bőrödet.

 

7. Szünetelteted az arctisztítást

Arcod megtisztításáról akkor se feledkezz meg, ha aznap nem viseltél sminket! Fontos, hogy mindennemű koszt eltávolíts, illetve a nap folyamán használt krémek se maradjanak egész éjszaka a bőrödön. A klórt szintén mosd le az arcodról, hiszen az is csak irritálja a bőrödet.

Forrás: Activebeauty