7 tény, amit tudnod kell, mielőtt beadod a válókeresetet
2020-01-07  /  Szerző:   /   Párkapcsolat

Nem titok, hogy egy válás komoly lelki terhet jelent. Az egykori őrült boldogságból szomorú valóság lesz, amely teljesen megváltoztatja az egész addigi életed. Ahogyan minden szerelem különbözik a többitől, úgy nincs két egyforma válás sem. Mindannyian hallunk, olvasunk róla, de amíg személyesen át nem éljük, addig nem is érthetjük meg igazán, hogy mit is jelent a valóságban.

Természetesen egy válásra nem lehet felkészülni, de jó, ha az alábbi 7 igazsággal tisztában vagy.

1.  A válás után nem feltétlenül leszel boldogabb

Van, aki felszabadultabbnak érzi magát a válási procedúra lezárultával, de ettől még nem biztos, hogy boldogabb is lesz. Az elszakadás, még ha mindkét fél kölcsönösen ezt akarja, veszteséggel jár. Az életed egy meghatározó korszaka múlik el, és minden gyökeresen megváltozik.

2. A válás nehéz, még ha készen is állsz rá

Talán már régóta tudod, hogy nem azzal az emberrel vagy, akivel igazán szeretnél. Ezért beadod a válókeresetet, mert ezt tartod a megfelelő döntésnek. Sajnos ettől még semmivel sem lesz könnyebb. A jogi csatározások, az ingóságok elosztásával járó konfliktusok, és persze a gyerekfelügyelet, mind bonyolult ügy. Ráadásul a környezetedben élők sem mindig tudják, hogyan reagáljanak a történtekre, és talán akaratlanul is Rád nyomják az „elvált” pecsétet, felnagyítva benned a kudarc érzetét.

Ezt is olvasd el! - A válások leggyakoribb 5 oka

3.  Ha a partnered sietteti a dolgokat, akkor valószínűleg már új párja van

Egy új szerelem az egyik leggyakoribb oka annak, ha valaki gyorsan szeretné lezárni a múltat. Lehet, hogy Te még nem is tudsz róla, de fel kell készülnöd rá, hogy esetleg szemtől szembe találkoznod kell majd az utódoddal hamarosan.

4.  A válás a legrosszabbat hozza ki az emberekből

A gyerekfelügyelet, és a pénzügyi rendezés körülötti konfliktusok a legbékésebb embereket is képesek teljesen egymás ellen fordítani. Ehhez adódnak hozzá az évek során összegyűlt rendezetlen vitás ügyek, amelyek, most mind felszínre törnek, és könnyen elmérgesítik a viszonyt.

5. Néhány barátot, és esetleg családtagot is elveszítesz

Még ha eddig jóban is voltál a párod családjával és barátaival, előfordulhat, hogy néhányan közülük teljesen megszakítják Veled a kapcsolatot a válás kimondásával. Ez általában nem ellened szól, csak egyszerűen nem akarnak konfliktushelyzetbe kerülni.

6.  Nem kell megvárnod a válás végét, hogy változtass az életeden

A válás akkor következik be, ha valami már nem működik jól. De miért kellene kivárnod, hogy ezt a helyzetet egy jogi procedúra zárja le? Vedd a kezedbe az irányítást, és lépj ki a jelenlegi helyzetből, még ha fájdalmas is lesz, sokszor ez az egyetlen járható út.

7. A válással nem ér véget az életed

Fájdalmas, és talán megalázó. Összetöri a szíved, és kudarcként éled meg. De ennek ellenére az élet mégis megy tovább, tele lehetőségekkel, reménnyel, és a boldogság ott találhat Rád, ahol nem is számítasz rá.