7 ok, amiért folyton visszatáncolsz az exedhez
2020-07-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Mindig ugyanazt teszed, mégis más eredményre számítasz. Ha éltél már se vele, se nélküle típusú kapcsolatban, az lényegében ugyanerről szól. Újra és újra az exed mellett kötsz ki reménykedve, hogy végre jó lesz, pedig még egyszer sem működött.

Ez a viselkedés nem ritka, és abszolút érthető. Leginkább az alábbi 7 okra vezethető vissza, hogy miért nem bírod végleg elengedni a volt partnered kezét:

1. Szoros kötelék van köztetek

Ha két ember között erős kötődés alakul ki, azt nehéz elszakítani. Talán évek óta együtt vagytok, az életed részévé vált. A vonzalom és az a bizonyos szikra nem múlik el egyetlen pillanat alatt. Ezek után természetes, hogy nem bírtok eltávolodni egymástól. De sajnos, csak azért, mert kötődsz valakihez, az nem jelenti azt, hogy jó is Neked.

2. Már sok időt beletettetek ebbe a kapcsolatba.

Sokan gondolják úgy, hogy elölről kezdeni az egészet egy teljesen idegen, új partner oldalán túlságosan nagy energia lenne. Talán Te is annyi időt belefektettél a jelenlegi kapcsolatodba, annyi mindent megpróbáltál, csak működjön, hogy már nincs se kedved, se erőd egy másikhoz. Persze mindez megint csak nem jelenti azt, hogy ettől még a jelenlegi párod lenne az igazi a számodra.

3. Nem foglalkozol a saját szükségleteiddel.

Állj meg egy pillanatra, és gondold végig, hogy miért is mész újra és újra vissza hozzá. Bűntudatból? Vagy a partnered iránt érzett sajnálatod miatt? Fogalmazd meg, hogy számodra mi lenne a jó, Te mire vágysz igazán, aztán cselekedj eszerint!

Ezt is olvasd el! - Vajon egy felmelegített kapcsolat elhozhatja az igazi boldogságot? 3 érv mellette és ellene

4. Nem hallgatsz a belső hangra.

Bizonyára ismered ezt a hangot. Hányszor kiabálta már, hogy nem jó, amit teszel, hogy az egésznek semmi értelme, csak időpocsékolás? De Te figyelmen kívül hagytad. Pedig érdemes lenne megfogadnod a tanácsait. Bár korántsem biztos, hogy tetszik, amit mond, de nagy valószínűséggel igaza van.

5. Azt gondolod, hogy most minden másként lesz.

„Megváltoztam!” „Most minden más lesz!” „Ezúttal sikerülni fog!” Ismerős? Hányszor hallottad, vagy mondtad már Te magad ezeket? Bizonyára túl sokszor. De sajnos az emberek nem változnak. És a korábbi problémák sem tűnnek el, csak úgy. A legtöbb esetben pont emiatt nem működik egy felmelegített kapcsolat.

6. Félsz az egyedülléttől.

Légy őszinte magadhoz! Már a randizás, és az egyedül töltött esték gondolatától is félsz? Nem kellene, hogy csak ezért ragaszkodj a régi, megszokotthoz, mégis sokan teszik ugyanezt. Teszik mindezt annak ellenére, hogy legbelül jól tudják, így sem jó nekik.

7. Könnyebb vele lenni, mint nélküle.

A szakítás mindig nehéz, míg a megszokott langyos víz kényelmes. Amikor szembesülsz azzal, hogy Ti már soha többé nem lesztek egy pár, új életet kell kezdened, esetleg még néhány közös barátot is elveszítesz, akkor könnyű visszatáncolni. Ez ugyanis nyugalmat és boldogságot hozhat, de sajnos csak egyetlen pillanatra. Hosszabb távon nem feltétlenül ez a legjobb döntés.

Van az úgy, hogy szakítás után, amikor már egyedül eltöltöttél bizonyos időt, rájössz, hogy mégis az exed volt az igazi számodra. De, ha azon kapod magad, hogy egy ördögi körbe keveredtél, és minden közös újrakezdés vége szakítás, akkor ideje feltenned magadnak a kérdést: miért is csinálod ezt?