Vajon egy felmelegített kapcsolat elhozhatja az igazi boldogságot? 3 érv mellette és ellene
2020-01-06  /  Szerző:   /   Párkapcsolat

A filmekben, és persze a valóságban is találkozunk olyan párokkal, akiknek sikerült. Elég, ha Rachel-re és Ross-ra gondolunk a Jóbarátokból. De a saját ismerőseid körében is biztosan előfordult már hasonló eset. Persze a szakértők, és a barátaink alapvetően elleneznek mindenféle párkapcsolati újrakezdést, mert az csak kudarccal végződhet. De tényleg olyan rossz ötlet ez?

Összevetettük, hogy mi szól mellette, és mi ellene, így talán Te is könnyebben hozhatod meg a saját döntésed.

Olvass tovább az eredményekért!

 

Érv: Nem jöttök zavarba egymás előtt

Nincs kínos csend vagy ügyetlen közeledési kísérletek. Jól ismeritek egymás igazi arcát, a szokásait, és személyiségét. Ugyanakkor egy újrakezdésnél is rád törhet az a fajta izgatottság, mint annak idején a legelső randin.

További érveket találsz korábbi cikkünkben! 7 ok, hogy újrakezd az exeddel

Ellenérv: Már nem vagytok annyira biztosak egymásban

Bár jól ismeritek egymást, mégsem tudtok felhőtlenül örülni, hiszen ott lebeg a levegőben a kétely, egyszer már nem sikerült. Vajon másodjára működni fog?

Érv: Már láttátok egymás legrosszabb formáját

Egy friss kapcsolatnál gyorsan elmúlik a kezdeti rózsaszín köd, és mindkét fél igazi énje kezd kibontakozni, amely sokszor csalódásokhoz és konfliktusokhoz vezet. De Ti már túl vagytok ezen az időszakon. Már sírtatok együtt, és kiabáltatok egymással. Így nem vágtok bele az újrakezdésbe irreális elvárásokkal.

Ellenérv: A régi szokások nehezen változnak

Jól ismeritek egymást, minden tekintetben, de ez nem feltétlenül jó dolog egy újrakezdésél. Nagyon könnyű ugyanis visszaesni a korábban rendszeresen elkövetett hibákba, a megszokott rutinba, ami már régen sem működött, hiszen szakítás lett a vége. Ezen az segíthet, ha már az elején tisztázzátok, ki mit vár el a másiktól. Persze, ez sem jelent garanciát arra, hogy tudtok, és akartok is változni.

Érv: Különleges kapocs van köztetek

Nyilvánvalóan oka van annak, hogy újra szeretnétek kezdeni. Biztosan volt más párkapcsolatotok is, amely nem vezetett sehová. De ha most úgy érzed, hogy visszamennél az exedhez, akkor annak valamilyen különleges oka kell, hogy legyen. Talán elsőre nem volt jó az időzítés, vagy a külső körülmények hátráltatták, hogy kibontakozzon a közös életetek. Ha ez így van, akkor érdemes még egy sanszont adni neki.

Ellenérv: Nehezebb lesz felejteni, és megbocsátani

Talán már megbocsátottál minden fájdalmat, amit az exed okozott, de korántsem biztos, hogy el is tudtad felejteni. A korábbi bántó szavak emlékét, és a lelki terhet tovább cipeled, így ha újrakezded az exeddel, akkor ezek a rossz emlékek is visszajönnek majd.

Számtalan egyéb érvet lehetne találni, ami miatt visszamehetsz a volt párodhoz. És biztosan fel tudnál sok negatívumot is sorolni. De egy biztos: csak akkor működhet egy ilyen felmelegített kapcsolat, ha mind a ketten hajlandóak vagytok lezárni a múltat, és tiszta lappal indulni.