7 jel, amelyet biztosan félreértesz az első randin
2020-01-02  /  Szerző:   /   Randi

Egy randevúnak sem tesz jót, ha túlságosan az előítéleteinkre hagyatkozunk, és hamis összeesküvéselméleteket gyártunk, még mielőtt meggyőződnénk a valóságról. Mivel egyikünk sem gondolatolvasó, bizony könnyen előfordul, hogy teljesen félreértjük a partnerünk felől érkező jelzéseket, amely teljesen rossz irányba vihet el egy bimbózó kapcsolatot.

Cikkünkben most összegyűjtöttük a 7 leggyakoribb esetet, amelybe Te is belefuthatsz a következő randevún.

1.       félreértés: A randipartnered nagyon barátságos, ezért azt gondolod, hogy vonzódik hozzád

Valóság: Sajnos, attól, hogy egy másik ember feltűnően kedves és közvetlen Veled, még egyáltalán nem biztos, hogy romantikus érzelmeket táplálna irányodban. A mai világunkban annyira éhezünk a szeretetre, hogy túlgondolunk egy ilyen, alapvetően természetes gesztust is.

Ezt is olvasd el! 6 alapszabály, hogy mit NE tegyél az első randin

2.       félreértés: A randipartnered közönyösnek hat, ezért azt feltételezed, hogy egyáltalán nem érdekled

Valóság: Az első randin mindenki ideges, ezért talán túlzottan formálisan, távolságtartóan viselkedik, hiszen ő is fél az elutasítástól, és egy esetleges újabb csalódástól.

3.       félreértés: A randipartnered túl gyorsan betekintést enged számodra a lelki titkaiba, ezért azt hiszed, hogy labilis jellem

Valóság: Ha valaki az első pillanattól biztonságban érzi magát a társaságodban, akkor könnyebben leomolhatnak a távolságtartás falai, erre nincsenek időbeli szabályok.

4.       félreértés: A randipartnered túlzottan elutasító, ezért úgy véled, hogy nem érdekled

Valóság: Attól, hogy a másik visszautasít, még lehet, hogy pont az ellenkezőjét akarja. A nem egyértelmű kommunikáció, és az ebből következő félreértések sajnos már sok párkapcsolatot vezettek szakításhoz.

5.       félreértés: Szoros érzelmi kötődés van köztetek, például egy hasonló korábbi tapasztalat nyomán, ezért rögtön azt feltételezed, hogy ez már több, mint barátság

Valóság: Sajnos egy érzelmi kapocs, még nem elég a szerelemhez. Hiába a kötődés, ha a kémia nem akar működni vele egyidőben.

6.       félreértés: Azt mondja Neked, hogy nem akar komoly kapcsolatot, de ettől függetlenül sok időt töltötök együtt. Ebből pedig azt gondolod, hogy mégis lehet valami.

Valóság: Ha egy ember szavai és tettei élesen különböznek egymástól, akkor nehéz okosnak lenni, és kitalálni, melyik fedi a valóságot. De ha valaki szeretne a párod lenni, akkor miért állítaná az ellenkezőjét?

7.       félreértés: Már az első randin együtt töltitek az éjszakát, ezért azt hiszed, hogy ebből komoly párkapcsolat lesz

Valóság: Sajnos, ha már az első randin megtörténik, az gyakran a kapcsolat végét is jelzi, mert a partnered valószínűleg nem is akart semmi többet ennél.