7 hely, ahol kipihenhetjük az ünnepeket
2020-01-02  /  Szerző:   /   Rúzs

A karácsony a meghittségről szól, de tudjuk, hogy sokszor rengeteg stresszel és rohangálással jár, így az ünnepek után szükségünk lehet egy kis kikapcsolódásra. Ha erre vágyunk, akkor menjünk el például kirándulni, akár az alábbi helyek egyikére.

Tihany

Télen menjünk a Balcsihoz? Igen! Míg nyáron rengeteg ember időzik a magyarok tengerénél, addig télen kiélvezhetjük a csendes utcák nyugalmát, a kilátás pedig hideg időben is gyönyörű. Sétáljunk fel az apátsághoz, és élvezzük a tájat, majd üljünk le egy padra a Balaton partján és merengjünk magunk elé. Biztos, hogy teljes lesz a kikapcsolódás.

Martonvásár

A Velencei-tónál található helység nevét a legtöbben valószínűleg csak az autópályán található táblákról ismerik, pedig tényleg megér egy látogatást, főleg ha szeretünk parkban sétálni. Látogassunk el a kastélykertbe, ahol megcsodálhatjuk a Brunszvik-kastélyt is, amely csúcsíves ablakaival és tornyaival igazi romantikus hangulatot teremt, amit a parkban található gyönyörű tó csak tovább fokoz.

 

Tata

Tatán nem csak az Öreg-tavat érdemes meglátogatni, hanem az Angolkertet is, amelyet Böhm Ferenc uradalmi mérnök tervezett. A parkban többek közt megtalálható a Cseke-tó, a Charles Moreau francia építész által, 1803-ban épített műrom, egy török mecset, egy szabadtéri színpad és egy pálmaház is. Jó hír, hogy akár kutyával is bemehetünk a kertbe, így senkit sem kell otthon hagynunk.

Noszvaj

 

Az Egertől mindössze 10 perce található falu a Bükki Nemzeti Park déli határánál helyezkedik el. Ha szeretjük a kastélyokat, akkor ide mindenféleképp látogassunk el, ugyanis itt kettő is van: az egyik a De la Motte, a másik a Galassy. Jelenleg mindkettő szállodaként üzemel, de ettől még nyugodtan megcsodálhatjuk. A környéken továbbá több barlang, 900-as csúcsok és kiránduló-útvonalak vannak.

Megyer

Ki ne lenne kíváncsi Magyarország legkisebb falvára, amit egy gyönyörű erdő ölel körül?! Ennél jobb hely nem is létezik azoknak, akik imádnak túrázni, és pár napot a világtól elzárva szeretnének eltölteni.

Rám-szakadék

A Dobogókő és Dömös között található Rám-szakadék majdnem 1 kilométer hosszan húzódik. A szurdokban nem fogunk unatkozni, hiszen 112 méteres szintkülönbséget kell leküzdenünk, de mindeközben gyönyörködhetünk a fantasztikus tájban, a vízmosta sziklafalakban és a csodálatos vízesésekben is.

Bokodi-tó

Aki rajongója az olaszországi Velencének, annak biztos, hogy a Bokodi-tó felett lebegő falu is tetszeni fog. Az Oroszlány közelében található mesterséges tó a helyi erőmű hűtőtavaként lett telepítve. Sosem fagy be, így nem csak a kirándulók egyik kedvenc helye, hanem a horgászoké is. A cölöpökön álló házikók különleges látványt nyújtanak, így nem fogjuk megbánni, ha ellátogatunk ide.

Forrás: Activebeauty