6 trükk a jobb illatért
2020-09-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Mindenki ismer legalább egy olyan embert, akinek mindig jó az illata. Nem számít, hogy edzés után vagy közvetlenül felkelés után van éppen. Elmondjuk, mit csinálnak ők másképp.

A hozzánk illő parfüm megtalálása bizonyára nem olyan egyszerű feladat, és maga az illat megfelelő viselése sem. De a parfüm nélküli jó illat a nap bármely szakaszában vagy akár éjszaka még nagyobb kihívást jelent. Jó hír, hogy az alábbi trükkökkel bárki, bárhol és bármikor lehet jó illatú.

 

HOGYAN JAVÍTHATJUK A TERMÉSZETES TESTSZAGOT?

Olyan az illatunk, amilyen az ágyunké

Ha rendszeresen cseréljük az ágyneműt (ideális esetben legalább hetente egyszer), és az alvás előtt benedvesítjük egy kis illatos víz- és illóolaj-keverékkel a textilt, akkor alvás közben finom illatfelhőbe burkolhatjuk bőrünket és hajunkat, ami még másnap is kitart.

Egy kis tipp az illatosító spray-hez: az illóolajat és a vizet 1:5 arányban keverjük össze és töltsük egy palackba. Természetesen tetszés szerint kiválaszthatjuk az illatot, de különösen ajánlott olyan aromát választani, mint a szantálfa vagy a levendula, amelyek nyugtató hatásúak.

Személyes gondoskodás – Hosszabb ideig tartó illatanyagok

A testápoló illata nagyszerű, de gyorsan elpárolog. Ha hosszan tartó jó illatot szeretnénk, akkor erre rá kell segítenünk. Ezt úgy érhetjük el, ha néhány csepp illóolajat a testápolóba keverünk. Az illóolaj nemcsak kifejezetten intenzív, de magas zsírtartalmának köszönhetően hosszabb ideig megőrzi a bőr illatát.

Zuhanyozz rendesen, illatozz jobban

Minél semlegesebb a tusfürdő, annál jobb az illata. Lehet, hogy ez nem tűnik logikusnak, de így van. Az illat és a pH-érték szempontjából a lehető legsemlegesebb tusfürdő különösen enyhe a bőrön, és segít fenntartani a kiegyensúlyozott baktériumszintet. Az eredmény pedig, hogy a testszag semlegesebbé, enyhébbé és összességében kellemesebbé válik.

Ugyanez vonatkozik a dezodorokra is: az enyhe, pH-semleges termékek nem elfedik a testszagot, hanem semlegesítik azt. Egyébként a különösen sokat izzadó emberek a túlzott mosakodással eltüntetik a jó baktériumokat, ami aztán csak még jobban megnöveli hónaljszagukat.

Igyunk sokat!

A verejték és a salakanyagok a bőrön keresztül távoznak a testből. Ez fontos egészségünk szempontjából, de olyan testszaghoz is vezethet, ami nem mindig jó. Ha befolyásolni szeretnénk természetes illatunkat, és támogatni szeretnénk testünk sejtaktivitását, akkor gondoskodnunk kell arról, hogy rendszeresen elegendő folyadékot fogyasszunk.

Minél többet iszunk, annál aktívabb a kiválasztási folyamat, és annál „hígabb” a testszag. Ideális esetben nem csak vizet kell inni, hanem például cukrozatlan zsályateát is, ami szabályozó hatással van a verejtékezésre, és egyúttal javítja a testszagot.

Bodysplash: Illatos frissítő

A Bodysplash az illat és az ápolás okos kombinációja. A vízalapú ápoló spray újra és újra a bőrre permetezhető, hogy ne csak az illata frissüljön, hanem nedvességet és tápanyagokat is adjunk neki.

Ezek olyan kis palackok, amelyek minden kézitáskában elférnek, és a mindennapi használatra alkalmasak. Egy másik tipp: ha a Bodysplash-t hűtőszekrényben tároljuk, az biztosítja a végső frissítő hatást.

Alkalmazzuk helyesen a parfümöt

Ha jó illatot szeretnél, akkor az előző tippeken felül nyugodtan alkalmazz parfümöt is. A minél tartósabb illat szempontjából döntő jelentőségű az alkalmazás típusa is. Permetezzük kedvenc parfümünket a hajunkra és a ruházatunkra, mert az illatok itt tartanak a legtovább.

Az illat egy különösen személyes jegyet fejleszt ki a bőrön, de a verejtékezéssel és a kopással gyorsabban eloszlik. Ha tartósabb illatot szeretnénk, használjunk úgynevezett parfümolajat a normál parfüm helyett. A magas zsírtartalom miatt az aromák jobban megtapadnak a bőrön, és így egész nap illatozhatsz.

Forrás: Activebeauty