6 jel, hogy túl sok időt töltötök együtt a pároddal
2017-09-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Megtaláltad a tökéletes férfit? Jól működik a párkapcsolatotok és azt szeretnéd, ha minden idődet vele tudnád eltölteni? Párkapcsolati szakértők szerint a túl sok együtt töltött idő sem tesz jót egy párkapcsolatnak. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt a 6 jelet, melyből rájöhetsz, hogy túl sok időt töltötök együtt a pároddal.

1. Nincsenek terveid és jövőbeli céljaid

Mielőtt megismerted volna a párod, nagyon sok terved volt a jövőre nézve, szerettél volna sokat utazni, szerettél volna több időt tölteni a családdal, szerettél volna venni magadnak egy autót vagy egy házat, és most úgy tűnik, minden terved a feledésbe vész? Mi több, elkezdtél függni a párodtól és azt várod, hogy a párod döntse el a jövődet? Rendben van az, ha közös jövőbeli terveitek is vannak, azonban neked sem kell feladnod a saját egyéni terveidet.

2. A társadalmi életed a padlón van

Nagyon gyakran szoktál találkozgatni a barátaiddal, vagy nagyon sok időt szoktál a családoddal tölteni, azonban mindez megváltozott, miután megismerted a párodat? Ne szigetelődj el a barátaidtól vagy a családodtól csak amiatt, mert félsz, hogy a párod nem fogja ezt az igényedet megérteni és ezáltal tönkremehet a párkapcsolatotok. Ha valóban szeret, meg fogja érteni, hogy szükséged van a barátaidra és a családodra is.

3. Nem találkozgatsz már a szeretteiddel

A család foglalta el az első helyet az életedben, mindaddig, míg meg nem ismerted a párodat? Nem kell megfeledkezned a testvéreidről vagy az unokatestvéreidről, amikor komoly párkapcsolatod lesz. Látogasd meg őket gyakrabban és szervezz találkozókat haza hozzátok. A párod nem az egyetlen ember az életedben, úgyhogy ne ignoráld a többieket. Soha nem tudhatod, hogy mennyire lesz tartós a kapcsolatotok és akkor mégiscsak a család lesz az, aki melletted fog állni hosszabb távon is.

4. Túl sok kompromisszumot teszel, hogy boldoggá tedd őt

Az egészséges ételeket kedveled, mégis olyan ételeket főzöl, amelyek nem ízlenek, csak amiatt, hogy kedvében járj a párodnak? Vagy olyan személy vagy, aki nem igazán szeret sokat mozogni, de mégis mész a pároddal edzeni, kirándulni, vagy olyan sportokat űzöl, amely során több időt tölthetsz vele? Jó az, ha nyitott vagy az új tapasztalatokra, azonban nem kell olyat tegyél, ami az akaratod ellen lenne. Nem egészséges az, ha túl sok időt töltötök együtt, és fennáll a veszélye annak, hogy elveszíted az önállóságodat és egyéniségedet.

5. Úgy gondolod, tökéletes a párkapcsolatod

Nem léteznek tökéletes párkapcsolatok, így hát nem kell fölöslegesen áltatnod magad ezzel a gondolattal. Az, ha túl sok időt töltötök együtt a pároddal, ártalmas lehet, a párkapcsolati szakértők szerint örülnöd kellene a kicsi és jelentéktelen dolgoknak is egy párkapcsolatban. Gondolkodtál már azon, hogy párod hiányzik-e valaha neked? Ha negatív a válasz, mert nem volt alkalmad túl sok időt egymástól távol töltenetek, akkor ideje lenne belefognod pár olyan tevékenységbe, amit a párodtól távol tudsz végezni. Fontos, hogy ne abból indulj ki, hogy a kapcsolatod tökéletes, de okokat se keress arra, hogy kevesebb időt tölts el a pároddal, vagy ne gondold azt, hogy vannak olyan dolgok, melyeket meg tudsz változtatni a párkapcsolatotokban. Az egyensúlyra kell helyezned a hangsúlyt, örülnöd kell az együtt töltött időnek, de ugyanakkor koncentrálnod kell azokra a dolgokra is, melyek csak neked tetszenek.

6. Függsz a párodtól

Ha túl sok időt töltötök együtt, ártalmas lehet a párkapcsolatotokra nézve, mert fennáll annak a veszélye, hogy függővé válsz tőle. Miért nem jó a függőség? Azért, mert hozzászoksz ahhoz, hogy mindig van valaki melletted, amikor problémákkal küszködsz, hozzászoksz ahhoz, hogy valaki harcol érted és valaki dönt helyetted. Nagyon fontos az, hogy megtanuld, hogyan légy független egy párkapcsolatban is.