Mámoros almás süti
2024-09-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 szelethez

A tésztához:

-3 tojás

-20 dkg cukor

-1 csomag vaníliás cukor

-1,5 dl olaj

-2 dl tej

-45 dkg liszt

-1 csomag sütőpor

-2 ek. kakaópor

-3 ek. tej

A töltelékhez:

-5 közepes alma

-2-3 ek. cukor

-1 ek. étkezési keményítő

-1 kk. őrölt fahéj

-2 ek. mazsola

-1 ek. rumaroma

A tetejére:

-10 dkg étcsokoládé

-2 ek. olaj

Elkészítés:

A töltelékhez az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, húsát kisebb kockákra vágjuk, összeforgatjuk a cukorral, a fahéjjal és a keményítővel. A mazsolát vízbe áztatjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm tepsit.

A tésztához a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet, az olajat, a rumot, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát két részre osztjuk, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a tejet, majd a tepsibe simítjuk. A kakaós masszán elosztjuk az almakockákat.

A maradék fehér masszához hozzákeverjük a lecsepegtetett mazsolát, és az almára öntjük, majd a sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hűlni hagyjuk.

A bevonáshoz a csokoládét apróra tördeljük, a vízgőz felett felolvasztjuk, az olajjal elkeverjük, és a tészta tetején elsimítjuk. Ha megdermedt, 5x5 cm kockára szeleteljük.

Munka: kb. 50 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva