Mámoros almás süti
Hozzávalók kb. 20 szelethez
A tésztához:
-3 tojás
-20 dkg cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-1,5 dl olaj
-2 dl tej
-45 dkg liszt
-1 csomag sütőpor
-2 ek. kakaópor
-3 ek. tej
A töltelékhez:
-5 közepes alma
-2-3 ek. cukor
-1 ek. étkezési keményítő
-1 kk. őrölt fahéj
-2 ek. mazsola
-1 ek. rumaroma
A tetejére:
-10 dkg étcsokoládé
-2 ek. olaj
Elkészítés:
A töltelékhez az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, húsát kisebb kockákra vágjuk, összeforgatjuk a cukorral, a fahéjjal és a keményítővel. A mazsolát vízbe áztatjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm tepsit.
A tésztához a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet, az olajat, a rumot, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát két részre osztjuk, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a tejet, majd a tepsibe simítjuk. A kakaós masszán elosztjuk az almakockákat.
A maradék fehér masszához hozzákeverjük a lecsepegtetett mazsolát, és az almára öntjük, majd a sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hűlni hagyjuk.
A bevonáshoz a csokoládét apróra tördeljük, a vízgőz felett felolvasztjuk, az olajjal elkeverjük, és a tészta tetején elsimítjuk. Ha megdermedt, 5x5 cm kockára szeleteljük.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva