6 hasznos praktika, amitől ragyogni fog a ház
2022-12-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Az biztos, hogy ritka az aki szeret takarítani, de tulajdonképpen ez a mindennapi életünk része, amit bár elhagyni nem tudunk, megkönnyíteni biztosan megtudjuk. Íme néhány trükk, ami tutira beválik és csak úgy ragyogni fog a ház.

Citromos víz a mikróba: Tölts meg egy poharat vagy mikrohullámú sütőben használható edényt vízzel, vágj félbe egy citromot, és facsard bele a levét. Melegítsd ezt a mikróban úgy három percig, majd töröld át a sütő belsejét egy ronggyal!

Eldobható borotva a szöszös ruhákon: Fektesd a pulóvert például vasalódeszkára, ezután rövid mozdulatokkal borotváld le a szöszöket egy eldobható borotvával, és viszlát szöszök!

Krétával a foltok ellen: Ha makacs folt keletkezik valamilyen textilen, elég feltörölni a szennyeződést, majd lefedni a foltot krétaporral. Hagyd, hogy a kréta beszívódjon, és csak ezután dobd a koszos ruhát a szennyesbe majd a mosásba.

Tejjel a vörösborfoltok ellen: Öntsd a tejet közvetlenül a foltra, és hagyd állni körülbelül egy órát, hogy felszívja a bort! Végül öblítsd át a területet egy kis vízzel!

Fogkrém a fehér tornacipőkre: Fogj egy nedves fogkefét és némi fehér fogkrémet, ezzel súrold át a tornacipőt! A kosznak többé nyoma sincs.

Újság a tiszta ablakokért: Ez egy régi trükk, így ezt biztosan sokan hallották már. Permetezd be az üveget egyenlő arányú ecet és víz keverékével, majd a papírral töröld le, amíg kristálytiszta nem lesz!