6 dolog, amit tudnod kell, ha félsz a szakítástól
2023-02-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy szerelem se úgy indul, hogy egyszer véget ér. De sok kapcsolatban eljön az a pont, ahonnan nincs tovább. Hajlamosak vagyunk beleragadni működésképtelen házasságokba és se vele, se nélküle viszonyokba, ahelyett, hogy végre saját magunkra gondolnánk, és megtennénk a szükséges lépéseket a saját boldogságunk felé vezető úton.

Ha Te is épp választás előtt állsz, ha a Te szíved is azt súgja, hogy ennek itt és most vége van, nem látod a közös jövőt, akkor az alábbi 6 dolgot kell jól az eszedbe vésni, hogy könnyebben mondhasd ki az utolsó szót.

 

1. Ő még mindig egy remek ember, de mindketten másra vágytok.

Nincs abban semmi újdonság, ha egy szerelem kihűl. Egy elváláshoz nem kell feltétlenül drámáknak és tragédiáknak történnie. Ha egyszerűen csak összeegyeztethetetlenek a jövőre vonatkozó terveitek, ha mindketten másként képzelitek el a továbbiakat, akkor nincs mit tenni, el kell engednetek egymás kezét. Ha pusztán megszokásból vagy félelemből maradnátok együtt, az egyikőtök felé sem lenne igazságos.

2. Sosincs megfelelő alkalom

Elbúcsúzni, és egyáltalán kimondani a végét valaminek, sosem könnyű. Hiába halogatod, és vársz a megfelelő alkalomra, az sosem fog eljönni. Muszáj Neked erősnek lenni, és odaállni a párod elé. Akkor is ki kell tartanod az elhatározásod mellett, ha ő nem szeretne elengedni, ha próbál meggyőzni arról, hogy maradj. Ilyenkor jusson eszedbe, hogy milyen élet várna Rád mellette, és inkább ne nézz vissza.

3. Az idő senkire nem vár

Minél tovább húzod az időt, minél többet vársz, és élsz valaki olyan mellett, aki nem tud igazán boldoggá tenni, annál kevesebb időd és lehetőséged marad találkozni egy másik emberrel, akinek az oldalán megtalálhatod a számításaidat. Az élet gyorsan elrepül, ne vesztegesd a drága éveket hasztalan.

4. Ha továbbmész a megszokott úton, az mindkettőtöknek csak fájdalmat hoz majd

Változást csak akkor érhetsz el, ha változtatsz. Ha egy kapcsolat nem működik, de Te nem teszel semmit, akkor azzal csak a frusztrációdat, és a szenvedésedet fokozod. Ráadásul nem csupán magadat fosztod meg a boldogságtól, de a partnerednek sem tudsz olyan társa lenni, mint akit megérdemelne.

5. Akkor érhetsz célba, ha tudod, mit akarsz

Azt kell figyelemmel tartanod, ahová haladni szeretnél, ahová el akarsz jutni. Ne csak álmodozz, hozz konkrét döntéseket. Fogalmazd meg pontosan, hogy kit keresel, milyen személyiségű párra vágysz, mi fontos számodra egy kapcsolatban. Képzeld el a jövőbeni életed, és eszerint tegyél meg szükséges lépéseket.

Ez is érdekelhet! - Okok, amelyek miatt a nők szakítanak

6. Ki kell lépned a komfortzónádból

Sajnos enélkül nem fog menni. Egy szakítás előtt ott motoszkál bennünk a félelem az ismeretlentől, keressük a kifogásokat, hogy miért is lenne jobb maradni inkább. De ahhoz, hogy túl tudjunk lépni ezen, fel kell állnunk, felkészülni valami újra, valami jobbra. Amikor úgy érzed, hogy mindez túl sok Neked, akkor keress segítséget magad mellé. Jól jön egy barát, vagy egy családtag, aki támogat és motivál, amikor már épp feladnád.

Ha ezeket képes vagy elfogadni, akkor nincs más dolgod, mint meghozni a döntést, és kimondani, hogy vége. Hidd el, odakint egy szebb élet vár Rád, csak ne halogasd tovább az elkerülhetetlent.