6 baljós jel, hogy fel kellene bontanod az eljegyzésed
2020-03-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Az eljegyzés egyszerre hoz boldogságot és izgatottságot egy pár életébe. Úgy tekintünk rá, mint az életünk végéig tartó közös élet előkapuja. De mi a helyzet akkor, ha valaki inkább elbizonytalanodik, amikor a párja gyűrűt húz az ujjára?

Időnként megesik, hogy bizonyos negatív érzések az eljegyzéssel együtt törnek ránk, vagy erősödnek fel. Hirtelen fogalmunk sincs arról, hogy mit is szeretnénk igazán, és valóban azzal az emberrel akarjuk-e leélni a hátralévő éveinket, aki most előttünk áll.

Sajnos előfordul, hogy ilyenkor megijedünk, rossz döntést hozunk, és benne maradunk egy olyan kapcsolatban, ami nem hozza el a vágyott boldogságot. De honnan tudhatod, hogy mi a helyes döntés?

Olvass tovább, és ismerd meg azokat a rossz előjeleket, amelyek segítenek majd tisztán látnod!

1. jel: Nem hoz lázba az esküvő gondolata

Egy közelgő esküvő miatt általában mindenki ideges. De, ha Téged hidegen hagy minden, ami a nagy nappal kapcsolatos (ruhapróbák, meghívók, tortaválasztás), az elég rossz előjel. Még, ha nem vagy az az izgulós fajta, akkor is élvezned kellene az ezzel járó szervezési teendőket.

Ezt is olvasd el! Honnan tudhatod, hogy mindketten ugyanazt akarjátok-e? Csak válaszolj 5 kérdésre!

2.  jel: Azt várod, hogy a partnered megváltozik

Sajnos attól, hogy a kapcsolatotok egy szinttel feljebb lép, még egyikőtök sem fog gyökeresen megváltozni. A párod sem lesz takarékosabb, romantikusabb, vagy épp sportosabb. Ha a partnered egyik-másik tulajdonsága zavar, akkor mindenképp beszélnetek kell róla. Amennyiben nem érzed, hogy lenne remény a változásra, akkor jobb, ha még időben tovább lépsz.

3.  jel:  Nem tudod elképzelni a jövőbeli önmagad a mostani párod mellett

Ha nem él benned egy közös jövőkép, nem fogalmaztatok meg együtt elérendő célokat, és igazából csak a fényes esküvőt látod, de az utána következő életet nem is akarod, az elég nyilvánvaló piros zászló.

4.  jel:  Rájössz, hogy nem a megfelelő okból akartok összeházasodni

Nem azért kell egy kapcsolatot papíron is összekötni, mert a barátnőid, vagy a szomszédaid már mind megtették, és Tőletek is ezt várja a család. Még csak azért sem, ha véletlenül bekövetkezik egy nem tervezett terhesség, vagy tetszik, hogy a párodnak sok pénze van, és Te is vágysz a jómódú életre. Egy házasság, amelyet a körülményekre alapoznak, a valódi szerelem helyett, általában kudarcra van ítélve.

5.  jel: A vőlegényed megcsal a legénybúcsúján

Egy ilyen eset magyarázatot sem igényel. Teljesen nyilvánvaló, hogy ha már így indul egy házasság, annak nem lesz jó vége. Alapvetően két okból követik el ezt a férfiak: egyrészt úgy vélik, hogy ez az utolsó lehetőségük a „vadászatra”, másrészt lehet, hogy még nem készültek fel lélekben a házasságra, és azt gondolják, hogy a félrelépésük után a mennyasszonyuk felbontja majd az eljegyzést, helyettük.

6.  jel: Kiderül a párod titka, amit eddig féltve őrzött előtted

Lehet ez a titok bármi (alkohol problémák, tartozás, félrelépés), önmagában már a tény, hogy eddig nem volt teljesen őszinte Veled, romba döntheti a kapcsolatot. Egy boldog, és kiegyensúlyozott házasság nem építkezhet ilyen ingoványos talajra és bizalmatlanságra, ezért jobb, ha még időben újra gondolod a terveidet.

Hidd el, bármennyire is fájdalmas, és nehéz döntés egy eljegyzés felbontása, még mindig jobb választás annál, hogy belevágj egy kudarcra ítélt házasságba, aminek nagy valószínűség szerint válás, de legalábbis boldogtalanság lesz a vége.