5 új szokás a boldogabb újévért
2019-12-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Vannak szokások, amelyektől boldogabbnak érezzük magunkat. Ezek között akadnak egészen egyszerű és könnyen megvalósítható dolgok is, melyek szép apránként, de megváltoztatják az életünket.

Keljünk korán!

Ha eddig semmire nem jutott időnk, keljünk egy órával korábban. Sok sikeres cégvezető tesz így, hogy azt a plusz 60 percet magára tudja fordítani. Nyugodtan megiszik egy teát vagy kávét, miközben újságot olvas vagy átfutja kedvenc hírportáljain a reggeli híreket, egy kis zenét hallgat, tornázik vagy jógázik. Egy biztos: jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, hiszen nem kapkodással indul a nap.

Legyünk hálásak!

A hála egy nagyon erős, pozitív érzelem. Ha rendszeresen gyakoroljuk, boldogabbnak fogjuk érezni magunkat.  Nap végén vonuljunk kicsit félre, és gyűjtsünk össze legalább 5-10 dolgot aznapról, amiért hálásak lehetünk. Lehet az egy jó kávé, egy mosoly a munkatársunktól, egy új feladat vagy lehetőség a munkánkban, a szerelmünk kedves üzenete, gyermekünk ölelése, vagy ha ülünk a meleg szobában, miközben kint nagy pelyhekben hull a hó.  Haladó szint, ha egy füzetben össze is gyűjtjük a dolgokat, melyekért hálát érzünk, amit aztán, ha rossz passzban vagyunk, elég csak elővenni, és máris jobb lesz.

Mosolyogjunk!

A mosoly megszépít. Aki sokat mosolyog, annak mindenki szeret a közelében lenni. Ráadásul a mosolygás számtalan pozitív élettani folyamatot indít el a testünkben, boldogsághormont, endorfint szabadít fel. Ha kell egy kis segítség, nézzünk vicces videókat a neten, hallgassuk a kedvenc zenénket, vagy olvassunk vidám történeteket.

Ne elégedetlenkedjünk!

Ha sokat nézegetjük mások közösségi médiában tökéletesre kreált profilját, könnyen elkaphat bennünket az önbizalomhiány és az elégedetlenség érzése. Ne bújjuk folyamatosan ezeket, és ne higgyünk el mindent, amit mások feltesznek az oldalukra. Attól, hogy nem kürtölik világgá, mindenki életében megvannak a nehézségek. Soha ne a negatív dolgokra koncentráljuk, nézzük az élet pozitív oldalát. Járjunk társaságba, találkozzunk a barátainkkal, élvezzük az életet.

Ne fogyókúrázzunk állandóan!

Engedjük el az állandó fogyókúrát, ami köztudottan boldogtalanná tesz, és eleve kudarcra ítél bennünket. A folyamatos koplalás helyett inkább az egészséges táplálkozásra figyeljünk oda. Az ételmegvonás sem a lelkünknek, sem a testünknek nem használ. Nem csak hiánybetegséget okoz, de hangulatingadozást és depressziót is kiválthat. Kövessük az arany középutat: ne vonjunk meg semmit magunktól, de ismerjük a mértéket. Fogyasszunk vitaminban és ásványi anyagokban gazdag ételeket, pihenjünk eleget és mozogjunk rendszeresen. És ha olykor megeszünk egy sütit, élvezzük ki a pillanatot, és ne legyen lelkiismeret-furdalásunk.

Forrás: Activebeauty