5 tipp, hogy legyen időtök egymásra is, a gyerekek mellett
2023-06-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A gyermekvállalás után a párkapcsolatok gyakran kihívásokkal néznek szembe az idő szűkössége miatt. Az állandó teendők, a gyerekek, a háztartás és a munka szabad időhiányhoz vezethet, így pedig könnyen elszürkülhet egy kapcsolat. Holott a közösen töltött minőségi idő nélkülözhetetlen egy szerelem fenntartásában.

Most ahhoz adunk 5 tippet, hogyan tudtok kicsit kilépni a mókuskerékből, és ápolni a kapcsolatotokat.

 

Minden héten (hónapban) egy este

Fontos, hogy rendszeresen időt tudjatok szakítani arra, hogy kettesben lehessetek. Írjatok együtt egy heti beosztást, amelyben meghatározott időpontokat jelöltök ki randevúkra vagy közös programokra. Ez lehet egy romantikus vacsora, mozizás vagy akár egy séta a parkban. Legyetek következetesek ezekben az időpontokban, és tartsátok szentnek a közös időt.

 

Házimunka közösen

A gyermeknevelés és a házimunka gyakran nagy terhet róhat a szülőkre. Az idő és energia elosztása a mindennapi teendők között elengedhetetlen ahhoz, hogy mindketten időt tudjatok szakítani egymásra. Beszéljétek meg, hogyan tudjátok megosztani a házimunkát, és próbáljatok csapatként dolgozni, hogy minél több szabad időtök maradjon.

 

Ne zárkózzatok el a spontán ötletektől!

Bár a tervezett közös idő fontos, ne felejtsétek el a spontaneitás erejét sem. Engedjetek teret a váratlan pillanatoknak, a kedves meglepetéseknek. Egy gyors kávé a kedvenc helyeteken, egy séta, mielőtt a gyerekekért kellene menni, egy szabad óra, amíg a barátnő (nagyi, szomszéd), beugrik, hogy levigye a játszóra a kicsiket.

 

 

Ez is érdekelhet! - 3 ok, amiért egy férfi elhagyja a nőt, akit szeret

 

Kapcsoljátok ki a kütyüket!

Az elektronikus eszközök elterjedése olykor elvonhatja a figyelmet az életben fontosabb dolgokról. Tartsatok kütyümentes estéket, amikor mindketten leteszitek a telefonokat, táblagépeket és laptopokat, és egymásra koncentrálva tölthetitek az időt. Ez lehetőséget ad a mélyebb kommunikációra és a valódi kapcsolódásra.

 

Közös hobbi

Keressetek olyan közös hobbit vagy elfoglaltságot, amit mindketten szerettek. Lehet ez egy sport, tánc, festészet vagy bármi más, ami érdekes számotokra. Együtt felfedezni és részt venni egy közös tevékenységben nemcsak, hogy összeköthet titeket, de új élményekre tehettek szert, és szorosabbra vonja a köztetek lévő köteléket.

Bármit is látsz a filmekben, egy párkapcsolat nem csupán az esküvőig tart, a közös élet a gyerekek születése után kezdődik igazán. Bár egyszerre sok szerepben kell mindannyiunknak megfelelni, a legfontosabb dolgokról sosem szabad elfelejtkeznünk. A kapcsolatot ápolni és gondozni kell, a közös boldogság csakis így érhető el!