Cseresznyés szelet
Hozzávalók kb. 20 szelethez
Az alaphoz:
-60 dkg háztartási kekszmorzsa
-10 dkg porcukor
-10 dkg kakaópor (cukrozatlan)
4 dl tej
-1 ek. rum
A krémhez:
-25 dkg cseresznye
-50 dkg túró
-25 dkg mascarpone
-10 dkg porcukor
-3 lapzselatin
A mázhoz:
-20 dkg étcsokoládé
-1 dl tejszín
Elkészítés:
Az alaphoz a kekszhez hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, a tejet és a rumot, jól összedolgozzuk, és a nagy tepsi (20 x 28 cm) aljába nyomkodjuk a kezünkkel.
A krémhez a cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, vagy ha konzerv, lecsepegtetjük. A túrót áttörjük, kikeverjük a mascarponéval és a cukorral. A zselatinlapokat hideg vízben áztatjuk, mikor megpuhultak, kinyomkodjuk és felolvasztjuk. Beledolgozzuk a túrós keverékbe. Beleforgatjuk a cseresznyét is, majd ráterítjük a kekszes alapra.
A mázhoz gőz felett, vízfürdőben megolvasztjuk a csokit, hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük, és a süti tetejét bevonjuk vele. Hűtőben pihentetjük kb. 3 órán keresztül, utána szeletelhetjük.
Munka: kb. 1 óra + hűtés