Cseresznyés szelet
2023-06-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 szelethez

Az alaphoz:

-60 dkg háztartási kekszmorzsa

-10 dkg porcukor

-10 dkg kakaópor (cukrozatlan)

4 dl tej

-1 ek. rum

A krémhez:

-25 dkg cseresznye

-50 dkg túró

-25 dkg mascarpone

-10 dkg porcukor

-3 lapzselatin

A mázhoz:

-20 dkg étcsokoládé

-1 dl tejszín

Elkészítés:

Az alaphoz a kekszhez hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, a tejet és a rumot, jól összedolgozzuk, és a nagy tepsi (20 x 28 cm) aljába nyomkodjuk a kezünkkel.

A krémhez a cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, vagy ha konzerv, lecsepegtetjük. A túrót áttörjük, kikeverjük a mascarponéval és a cukorral. A zselatinlapokat hideg vízben áztatjuk, mikor megpuhultak, kinyomkodjuk és felolvasztjuk. Beledolgozzuk a túrós keverékbe. Beleforgatjuk a cseresznyét is, majd ráterítjük a kekszes alapra.

A mázhoz gőz felett, vízfürdőben megolvasztjuk a csokit, hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük, és a süti tetejét bevonjuk vele. Hűtőben pihentetjük kb. 3 órán keresztül, utána szeletelhetjük.

Munka: kb. 1 óra + hűtés