5 Tiktok szépségtrend, amit megéri kipróbálni
2021-08-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A Tiktok trendek gyakran ugyan meglehetősen abszurdak, és a táncvideók se mindenkit hoznak lázba, smink és hajformázás témában viszont sok jó dologra bukkanhatunk ezen a szociális média platformon. Íme a legjobb szépségtrendek, amiket mindenképpen érdemes kipróbálnod.

A 2020-as Top10-ben szereplő Tiktok trendek meglehetősen furcsának tűnhettek: kisbabákat spricceltek le vízzel, a fogsor egyenetlenségeit körömreszelővel próbálták eltüntetni, jégkockát helyeztek a hüvelyükbe … a Tiktok trendek tehát csak a Z generáció őrültségei? Dehogy! Az abszurd, szórakoztató videók színes áradatában itt-ott olyan zseniális szépségtrükköket és sminktippeket is találunk, amikről korábban még csak nem is hallottunk.

5 szépítő Tiktok trend

Határtalan ragyogás

Ha egy Tiktok trend több mint 800.000 like-ot kap, akkor kell lennie benne valami jónak. Úgy, mint Lenkalul ezen szépségtrükkjében: ő egy jókora adag vörös ajakrúzst visz fel az orcájára, homlokára és az állára. Ezt követően az egészet jól eldolgozza, majd egy vékony réteg alapozóval fedi be. Mi lesz ebből? Meglátod, ha végignézed a videót: rózsás csillogás, melytől az arcbőr olyan friss kinézetűvé válik, mintha most ért volna haza egy egyórás erdei sétából. Csak ámulunk és bámulunk!

Szemhéjpúderből rúzs: naná!

Keresed azt a bizonyos rúzsszínt, ami tökéletesen illik az arctónusodhoz? Harmonikus sminkre vágysz, és szeretnéd, ha a szemeid és az ajkaid ugyanabban az árnyalatban tündökölnének? A legújabb Tiktok trendeknek köszönhetően most ezt mind szuper egyszerűen megvalósíthatod. Méghozzá úgy, hogy az ajkaidra a hagyományos ajakrúzs helyett szemhéjpúdert viszel fel. A színválaszték jóformán végtelen, a megvalósítás pedig gyerekjáték. Vidd fel a kívánt szemhéjpúdert az ajkaidra, majd jöhet rá egy réteg ajakfény, és kész is!Tiktok hajszépítés: Van egy régi pólód?

Mindannyian puha álomhajról álmodunk, ami egészségesen és erőteljesen csillog. Ha te is így vagy ezzel, akkor keress egy régi pólót a ruhásszekrényedben, ami mostantól a törülközőt fogja helyettesíteni. A Tiktok szépségek a következőképp járnak el: megmosott hajukat egy pólóval nyomkodják végig ahelyettm hogy törülközővel dörzsölnék át. A hatás: a pamutpólók különösen jó nedvszívóhatással rendelkeznek, és puha, sima felületük van, ami kevésbé roncsolja a hajat.

#soapbrows (szappanszemöldök): Tiktok trend a tökéletes szemöldökért

Hallottad már a soapbrows kifejezést? Nem? Akkor majd most! Egy olyan szemöldök formázási technikáról van szó, mely során szappannal tesszük rendezetté és stabillá a formára fésült szemöldököt. Az eljárás nagyon egyszerű. A speciális szemöldökzselé helyett egy kicsi spirálkefét veszünk a kezünkbe, benedvesítjük, és néhányszor végighúzzuk egy darab szappanon (a legjobb, ha egy természetes terméken – kapható ilyen a dm-nél), majd ezzel fésüljük formára a szemöldöködet, és voilà: egész nap megőrzik formájukat.

 

Mesterséges szem alatti karikák? Most komolyan?

Amikor Sara Carstens első alkalommal barnás-lila szemceruzával sötét karikákat festett a szeme alá a kamera előtt, még senki sem sejtette, hogy ebből nagy Tiktok trend lesz. A mesterséges szem alatti karikák időközben rendkívül népszerűvé váltak a szociális média berkein belül. Követnünk kellene ezt a trendet? Ez ízlés kérdése. A dark cicles (avagy sötét karikák) hashtag mögött mindenesetre egy kedves üzenet bújik meg, ami így hangzik: a szem alatti karikák természetesek, el kellene fogadnunk őket. Valamivel több #bodypositivity (testpozitivitás) mindenkinek jót tenne – mindegy, hogy a Tiktokon vagy a való életben.

Forrás: Activebeauty