5 romantikus budapesti étterem, ahova elviheted a párodat
2016-12-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi Randira vinnéd a párod, de nem tudod, melyik éttermet válaszd helyszínül? Összegyűjtöttünk öt kategóriát, hogy mindenki könnyen tudjon magának megfelelő randi helyet választani. Budapest telis-tele van romantikus éttermekkel, ahová érdemes kimozdulni.

Belvárosi vagány - Zeller Bistro

Igazi kincs ez a kis étterem a belváros forgatagától ugyan egy picivel távolabb eső Izabella utcában. A helyre belépve az ember szinte azonnal elfeledi, hogy pincehelységbe érkezett, kedves hangulat, mosolygós emberek, finom illatok, friss virág az asztalon és illatos üdvözlőital fogad, bodzapezsgő formájában. Abszolút randihely. Az asztalokon terítő helyett papírt találunk, s mellette színes ceruzákat, a kreatív vendégek rajzait az egyik falon gyűjtik össze. Ami az ételeket illeti, az alap étlap mellett van naponta változó ajánlat is, ami attól is függ, hogy milyen szezonális alapanyagok vannak.

Az éttermet itt találod: 1077 Budapest, Izabella utca 36-38.

Klasszikus randihely - M étterem

Az M éttermet azoknak ajánljuk, akik kedvelik a romos, kicsit alterebb feelinget. A bájos kis rajzos tapéta, az aprócska asztalok, a néha kissé laikus ámde nagyon kedves személyzet, mind-mind kedves bájt kölcsönöznek az egyébként kopottas, aranyosan rozoga hatású étteremnek. Randihoz mi a fenti szintet ajánljuk, a hátsó, eldugott keskeny kis szoba igazán intim hangulatú lehet. A kínálat naponta változik, az étlap egyszerű, ámde tartalmas.

Az éttermet itt találod: 1073 Budapest, Kertész utca 48.

Budai miliő – Fióka étterem

A Városmajor mellett található Fióka étterem az egyik legnépszerűbb találka- és randihely, nem csak a budaiak körében. Apró területe miatt kuckós, kedves hangulata van, a belső teret meghatározó madaras tapéta pedig egyenesen teli találat a romantikus lelkek lekenyerezéséhez. A konyha házias, stílusát tekintve nemzetközi vonalon mozog, az adagok pedig kifejezetten nagyok.

Az éttermet itt találod: 1122 Budapest, Városmajor utca 75.

Vízparti randi - Robinson étterem

Összeállításunk talán legromantikusabb helye a Városligeti tónál 1989 óta üzemelő Robinson étterem. Már maga a környezet is csupa romantika, hiszen itt van a Fővárosi Állatkert, a műjégpálya (nyáron csónakázó tó) a Hősök tere, a Vajdahunyad vára. Az étterem felső szintjén menő külföldi éttermeket megszégyenítő dizájnnal, látványkonyhával és csodás kilátással találkozhatunk. A Varga Roland – Hadzsala Krisztián páros által vezetett konyha ékessége a spanyol Josper sütőben készített igazi toszkán marhahús, amely egyenesen Dario Cecchinitől, a világhírű olasz hentestől érkezik.

Az éttermet itt találod: 1146 Budapest, Városligeti tó

Csúcsgasztro-randi - MÁK Bistro

Mivel a MÁK Bistro konyhája változatlanul bátor és szemtelen, randihelyként azoknak ajánljuk, akik különleges gasztro-élményre vágynak. A belső tér barátságos, intim, mégis vagány, ez nem az a hely, ahol telepakolják nektek gyertyákkal és rózsával az asztalt. Itt az ételek hivatottak az asztalt dekorálni. Ez a randi jó kis kaland lesz, gasztronómiai tekintetben legalábbis biztosan.

Az éttermet itt találod: 1051 Budapest, Vigyázó Ferenc utca 4.

etterem