5 ok, amiért nem kellene újrakezdened vele!
2023-09-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Az előző kapcsolat újraélesztése gyakran hatalmas kísértést jelent, különösen, ha az emlékeidben még mindig élnek azok a boldog pillanatok és érzések, amelyeken az exeddel osztoztatok. Azonban mindig vannak olyan okok, amelyek miatt jobb elkerülni az újrakezdést. Hogy melyek ezek? A következő öt biztosan.

 

Kommunikációs problémák

Az egyik leggyakoribb ok, amely miatt egy pár közös életében valami elromlik, az a kommunikációs nehézség. Ha az eredeti problémákra nem találtatok megoldást, és nem tudtatok hatékonyan beszélni egymással, akkor az újrakezdés valószínűleg ugyanazokhoz a gondokhoz vezet majd, és sajnos elég gyorsan.

Eltérő élethelyzetek

Minden nap új lehetőségeket hoz, így könnyen előfordulhat, hogy az egykori partnereddel eltérő irányt vesz az életetek. Ha az értékeitek, céljaitok és, vagy életstílusotok már nem összeegyeztethető, az újrakezdés is nehézségekbe ütközhet.

Bizalomhiány

Egy szakítás után, főként, ha egy komolyabb csalódás vezetett oda, újjáépíteni a bizalmat óriási kihívást jelenthet. Ha a korábbi kapcsolatban megsérült a hit és tisztelet egymás iránt, az újrakezdés során sok időre és erőfeszítésre lesz szükség a bizalom visszaállításához, ha egyáltalán sikerülhet.


 

 

Ez is érdekelhet! - 5 módszer, amellyel magad mögött hagyhatod a sehová nem tartó kapcsolatodat

 

Visszatérő problémák

Ha a kapcsolatotokat meghatározó problémák és konfliktusok ismételten előjönnek, az egyértelmű jel lehet arra, hogy az alapvető különbségeket nem lehet megoldani, és a kapcsolat nem fenntartható hosszú távon. Mindenki előtt nyilvánvaló, hogy valamiért egyszer (vagy akár többször) már szakítottatok. Amennyiben a problémák legfőbb forrását nem találjátok, vagy nem tudjátok megoldani, akkor nincs értelme tovább erőltetni egy működésképtelen kapcsolatot.

Változó célok

Az idő múlásával mindketten fejlődtök, változtok. Előfordulhat, hogy az exeddel való kapcsolat már nem támogatja a személyes fejlődésedet és boldogságodat. Az újrakezdés helyett inkább új lehetőségeket kellene keresned, amelyek elősegítik a céljaid elérését.

 

A dologhoz természetesen hozzátartozik, hogy mivel nincs két egyforma kapcsolat, ezért általános szabályokat is nehéz lenne mindegyikre ráhúzni. Az viszont egyértelmű, hogy ha valamilyen alapvető, és megoldást nélkülöző probléma miatt szakadsz meg egy kapcsolat, ott az újrakezdés sikeres is erősen kétséges lesz. A változástól és az újtól nem szabad megijedned, hiszen sohasem tudhatod, hogy mit hoz a holnap.