Tofus pad thai
Hozzávalók 4 személyre:
-40 dkg natúr tofu
-2 piros húsú paprika
-2 fej lila hagyma
-2 ek. olaj
-4 ek. szilvalekvár
-4 ek. szójaszósz
-20 dkg üvegtészta
-0,5 csokor finomra vágott koriander
Elkészítés:
A tofut leszárítgatjuk, kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk, a hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát és a tofut, majd hozzáadjuk a paprikát, és 2 perc alatt összepirítjuk. Belekeverjük a szilvalekvárt, a szójaszószt, 3-5 evőkanál vizet és megborsozzuk.
A rizstésztát felöntjük bő forrásban levő vízzel, lefedve 5 percig állni hagyjuk. Ezalatt a tészta megpuhul, utána leszűrjük. A tofuhoz adjuk és ismét összepirítjuk, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk. A korianderrel megszórva frissen tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
Ez a thai recept sem tartalmaz húst vagy más állati eredetű hozzávalót.