5 hiba, ami tönkreteheti a párkapcsolatot
2023-08-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Boldog párkapcsolatban élsz, de félsz attól, hogy egyszer téged is utolérnek a párkapcsolati problémák? Mindent megtennél azért, hogy mindvégig fenntartsd a harmóniát a párkapcsolatodban? Alábbi cikkünkben bemutatjuk azt az 5 leggyakoribb hibát, ami tönkreteheti a párkapcsolatot, így ezekre még időben oda tudsz figyelni, ezáltal pedig elkerülheted a konfliktusokat és az esetleges szakítást.

1. Válasz helyett cselekszel

Tegyük fel, hogy párod valami olyat mond, amivel te nem értesz egyet, te pedig ahelyett, hogy nyugodtan válaszolnál neki és megbeszélnétek a dolgot, vagy egyből robbansz és megsértődsz, vagy rögtön összecsomagolsz és hazaköltözöl. Ilyen esetben nem szabad rögtön cselekedni, mert valószínű megbánás lehet a vége. Inkább próbáld meg nyugodtan fogadni a kritikáit is, beszéljétek meg, és ha tudsz, változtass rajtuk.

2. Rugalmatlan vagy

A rutin a leggyakoribb hibák egyike, ami tönkretehet egy párkapcsolatot. Ez viszont biztos nem újdonság senki számára. Néha olyannyira belekényelmesedünk a kapcsolatunkba, hogy megfeledkezünk arról, ami körülöttünk zajlik. Ha minden hétvégén ugyanabba az étterembe mentek, ugyanazokat a fogásokat eszitek, majd este a kanapéra vetődve megnéztek egy filmet, nem csináltok egyebet, mintsem behatároljátok a saját, de a partneretek látókörét is. Ez a fajta cselekedet azért is veszélyes, mert kapcsolatotok nem fog fejlődni, ami azzal jár, hogy a kapcsolatotok lassan hanyatlani kezd. Egy egészséges párkapcsolatban nagyon fontos az, hogy fejlődjetek és időközönként változtassatok a szokásaitokon úgy a hálószobában, mint a mindennapi életben is.

3. Ellentmondásos vagy

Az évek alatt biztosan észrevetted azt, hogy nagyon ki tudsz jönni a sodrodból, ha a párod egyet mond és mást csinál, viszont azt biztosan nem vetted észre, hogy te is sokszor ugyanezt csinálod, amit meg a párod vesz észre. Például, ha azt mondod a párodnak, hogy csak rá gondolsz, de közben azzal is foglalatoskodsz, hogy más férfiaknak is mosolyogj, te nem hívod ezt megcsalásnak, viszont ha párod így viselkedik, rögtön megcsalással gyanúsítod. Ezzel a viselkedéseddel csak azt éred el, hogy párod bizonytalan lesz veled kapcsolatban, hiszen összezavarod az ellentmondásos beszédeddel és viselkedéseddel, ezáltal elveszíti a beléd vetett bizalmát.Ez is érdekelhet! - 5 lépés, amivel megmentheted a párkapcsolatodat

 


4. Nem tartod be a határokat

Egy párkapcsolatban gyakori az, ha az „én”-t és a „te”-t felváltja a „mi”. Szép dolog az, ha szerelmesek vagytok, és mindenhova együtt jártok, viszont nem árt, ha figyeltek arra, hogy mindenkinek meglegyen a saját élete és mindkettőtök megtartsa a saját egyediségét.

5. Elfelejtesz gyengéd lenni

Ha egy párkapcsolatba belekényelmesedünk, ez gyakran maga után vonja azt is, hogy már nem teszünk erőfeszítéseket azért, hogy meghódítsuk a párunkat, napközben nem írunk neki szerelmes üzeneteket, este pedig ritkábban öleljük vagy csókoljuk meg, ezáltal, szép lassan azt fogod észrevenni, hogy már nem viszonyultok egymáshoz gyengéden és lassan kezdtek eltávolodni egymástól.

Ahhoz, hogy elkerüljétek a fenti hibákat, nagyon fontos, hogy mindig kommunikáljatok mindenről, és ne várjátok meg, míg a kapcsolat végleg ellaposodik és szakítással végződik.