5 félelem válás után, amely visszatart egy újabb kapcsolattól
2020-05-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Félni teljesen természetes dolog. Még a legbarátibb válás is fájó pont lehet az életedben, hiszen lezár egy olyan kapcsolatot, amelyről azt gondoltad, örökké fog tartani. A felépülés, és a folytatás nehéz, mert el kell felejtened a megszokottat, és be kell lépned az ismeretlenbe.

Ha pedig szó sem volt csendes elválásról, mert megcsaltak, érzelmileg, vagy akár sajnos fizikailag bántottak, akkor különösen ijesztő lehet beengedni valaki mást az életedbe, és próbálni megbízni benne.

Nincs okod hibáztatni magad azért, mert kétségek gyötörnek, és nem érzed elég bátornak magadnak belevágni egy új szerelembe. Légy türelmes önmagadhoz, hagyj elég időt a gyógyulásra.

Melyik az 5 leggyakoribb félelem, amely visszatarthat az újrakezdéstől egy válás után?

Olvass tovább, és ismerd meg őket!

Attól félsz, hogy nem veszed észre időben a figyelmeztető jeleket.

Azok a bizonyos piros zászlók a kapcsolatok korai szakaszában már megjelennek. De sajnos a legtöbben hajlamosak figyelmen kívül hagyni őket, mert csak a szépet és jót akarják észrevenni.  Ha bárki olyat tesz, ami szembemegy az értékrendeddel, akkor már az elején beszélned kell róla. A kommunikáció segíthet tisztázni az esetleges félreértéseket, és időben felismerheted, ha valami nem megy jó irányba. A figyelmeztető jelzéseket komolyan kell venni. Aki már egyszer, egy korábbi kapcsolatában félrelépett, az sajnos újra megteheti, aki sokat iszik, az valószínűleg nem, vagy csak nagyon nehezen fog megváltozni, vagy aki szórja a pénzt, abból hamar nagy konfliktusokra számíthatsz.

Ezt is olvasd el! - Hogyan randizz válás után, szülőként - 6 jó tanács

Attól tartasz, hogy nem érdemled meg a szerelmet.

Már az elején tisztázzuk: mindenki megérdemli a szerelmet! Te is! De, ha nem mered elhinni, akkor a randizás és ismerkedés előtt, muszáj kicsit önmagaddal foglalkoznod. Fel kell építened az önbizalmad, és önértékelésed. Először is Neked kell szeretned saját magadat. A múlt otthagyta rajtad a fájdalmas nyomait, de attól még nem lettél kevesebb. Ha mindig csak a korábbi negatív emlékekre koncentrálsz, akkor nem csoda, hogy azt hiszed, a jövő is hasonló lesz majd. De szerencsére bármi is történt régen, az nem vetíti előre a jövőt. Igenis megérdemled, hogy szeressenek, és hogy Te is boldog lehess. Amíg pedig az Igazira vársz, addig is ott vagy Te saját magadnak.

Attól félsz, hogy nincs több jó ember, akivel randizhatnál.

Természetesen ez sem igaz. A világ tele van jó emberekkel, bármelyik pontján is élsz. Csak azért, mert kifogtál egy rosszat, vagy mert az első jóval nem működött, az nem jelenti azt, hogy a következővel sem fog. De amíg esélyt sem adsz neki, addig meg sem tudhatod. Ezért, ha már képesnek érzed rá magad, akkor ideje aktív keresésbe kezdened. Neked is nyitnod kell a világ felé, beengedni az új élményeket, és a lehetőségét annak, hogy ismerkedj.

Attól félsz, hogy nem tudod helyreállítani az önbizalmad.

Előfordulhat, hogy a korábbi párod a saját személyes problémái miatt a Te saját magadról alkotott képedet is lerombolta. Valószínűleg úgy akart jobbnak tűnni, hogy Veled elhitette, kevés vagy, és rossz. De ez nem igaz. Talán most úgy érzed, hogy csak árnyéka vagy egykori önmagadnak, de csak rajtad múlik, hogy újra a régi fényedben tündökölj. Ha pedig készen állsz rá, akkor ideje randiznod, hiszen az új ismeretségektől számtalan pozitív visszajelzést, és megerősítést kaphatsz.

Azon aggódsz, ahogy újra fájdalmat fognak okozni.

Sajnos, ez benne van a pakliban. Mindig. Ez az a kockázat, amit minden nap vállalni kell. Megteheted, hogy inkább falakat emelsz magad köré, és bezárkózol közéjük, kívül tartva a szerelem lehetőségét is. De biztos, hogy ezt akarod? A szerelem megtalálása egy utazás, folyamatos tanulás, és gyakorlás. Minél többször csinálod, annál jobb leszel benne. Félre kell tenned a félelmeidet, és vállalni a kockázatot. Csak így van esélyed a legjobb életre, és nem a TV előtt ülve a kedvenc nasiddal.

A félelmeink hozzánk tartoznak, az életünk részét alkotják. De nem szabad engedni, hogy eluralkodjanak az életünk minden területén, és átvegyék az irányítást, mert ezzel a boldogság lehetősége is messze száll.