Hogyan randizz válás után, szülőként - 6 jó tanács
2020-03-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Senki nem készül fel arra, hogy egy válás után újra randiznia kell majd, hiszen magát a válást sem tervezzük be előre az életünkbe. Sosem könnyű ez a helyzet, különösen akkor, ha a házasságból gyerekeid is születtek. Már nemcsak a Te érzéseidről, és a hiányzó múltadról szól a dolog, hanem az ő érzelmi problémáikról, és veszteségükről is.

Persze az idő sokszor gyógyír a sebekre, és eljöhet az a pont, amikor egy elvesztett és meggyászolt kapcsolat után úgy érzed, készen állsz egy új szerelemre. De arra fel kell készülnöd, hogy a randizás már teljesen más lesz, mint korábban. Már nem csupán Te és a randipartnered számít, hanem előtérbe kerülnek a gyerekeid igényei, és érzései.

Hogyan vágja bele?

Olvass tovább, és ismerd meg 6 tanácsunkat arra, hogyan randizz válás után, szülőként!

1. tanács: Mindennél fontosabb az időzítés

Senki nem ítélhetne el azért, ha egy válás után azonnal fejest ugrasz egy másik kapcsolatba, mégse ajánljuk. Leginkább pont a gyerekeid fogják rossz szemmel nézni a randikat, mert ők valószínűleg még reménykednek abba, hogy kibélkülsz az exeddel. Ezért, ha mégis hamar ismerkedni kezdenél, egy ideig tartsd előttük titokban. Egy új partnert csak akkor mutass be nekik, amikor ők is készen állnak rá, és persze az új kapcsolatodat is elég komolynak érzed.

Ezt is olvasd el! Hogyan randizz újra egy válás után? – 12 szakértő tipp

2. tanács: Beszélgess a gyerekeiddel arról, hogy randizni kezdtél!

Ha úgy érzed, hogy készen állnak, akkor beszélgess sokat velük az életedről, a randijaidról, és a potenciális új partneredről. Ha kérdéseket tesznek fel, akkor próbálj mindenre megfelelő és megnyugtató választ adni. Kérdezd meg tőlük, hogy lenne-e kedvük találkozni vele. Légy nyitott, és türelmes, hiszen ők is frusztráltak, és talán dühösek is emiatt. Biztosítsd őket arról, hogy számodra ők a legfontosabbak, és az elsők.

3. tanács: Ne mutasd be minden partneredet nekik!

Ha felnőtt gyerekeid vannak, és jó a viszonyotok, akkor talán nyitottabbak, és érdeklődőbbek lesznek a randipartnereiddel kapcsolatban. De fiatalabb gyerekek esetén óvatosabbnak kell lenned. Csak azt az embert mutasd be nekik, akiről tényleg úgy érzed, hogy érdemes rá.

4. tanács: Engedd meg a gyerekeidnek, hogy önmaguk lehessenek!

A saját gyerekeidet Neked kell ismerned a legjobban. Attól függően, hogy hány évesek, és milyen a személyiségük, különbözőképpen lehetnek befogadók, vagy épp elutasítók egy idegen emberrel kapcsolatban. Légy türelmes, és hagyj nekik időt, hogy feldolgozzák az új helyzetet.

5. tanács: Ne engedd, hogy az új partnered fegyelmezze a gyerekeidet!

Legalábbis az elején. Ha egy idegen egyik napról a másikra át akarja venni egy anya vagy apa szerepét, az csak ellenállást szül a gyerekekben. Nem könnyű nekik ugyanis elfogadni egy új embert, főként akkor, ha ő azonnal hozza magával a saját szülői stílusát.

6. tanács: Élvezd a randevúzást!

Egy válás után különösen stresszesnek és ijesztőnek tűnhet újra belevágni a randizásba. Mindezt tovább nehezítik a gyerekeid is. De fontos, hogy néha a saját boldogságodra is gondolj. Próbáld elengedni magad, és élvezni az új lehetőségeket. Ha Te jól érzed magad, az segíthet a gyerekeknek is továbblépni.

Válás után szülőként nem könnyű párt keresni. Fogadd el, hogy a gyerekeid is emberek, tele érzelmekkel, félelmekkel. Mindig légy velük türelmes, tartsd szem előtt az ő érdekeiket is, de Neked is csak egy életed van, és megérdemled, hogy boldog légy.