5 egyszerű tipp, hogyan szabadulj meg a féltékenységtől
2017-09-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat A féltékenységnek nincs mit keresnie egy párkapcsolatban. Egy féltékeny személy mindig megcsalva érzi magát, emiatt pedig folyamatosan ellenőrzés alatt tartja a párját, és folyton attól retteg, hogy a párkapcsolatának semmilyen jövője nem lesz. Ha te is hajlamos vagy arra, hogy minden este elolvasd a párod üzeneteit vagy, hogy kikutasd a zsebeit vagy, hogy hallgatózz, amikor beszél valakivel telefonon, akkor ez annak a jele, hogy te is féltékeny vagy. Neked ajánljuk alábbi cikkünket, melyben felsorolunk öt egyszerű tippet arra, hogyan szabadulj meg a féltékenységtől.

1. Találj magadnak valami elfoglaltságot, beszélj nyíltan az érzéseidről, és a szexről se feledkezz meg!

Ha féltékeny vagy, az első dolog, amit tenned kell, hogy beszélj a pároddal az érzelmeidről, és tudasd vele a határaidat. Ezáltal nem csak közelebb fogsz kerülni a párodhoz, hanem segíteni fog neked abban, hogy jobban megbízz benne. Nagyon fontos, hogy találj magadnak egy olyan elfoglaltságot, amivel eltereled a figyelmedet a megcsalással kapcsolatos gondolatokról. Tölts több időt a barátnőiddel, vagy találj magadnak egy új hobbit. Ugyanakkor pedig ne feledkezz meg a szexuális életetekről sem, hiszen nagyon fontos az, hogy a szex ne hiányozzon a párkapcsolatból.

2. Írj naplót vagy írd össze, hogy mi zavar!

Amikor hosszú időn keresztül féltékenység gyötör, vagy egyszerűen nem vagy biztos abban, hogy a párod szeret és tisztel-e még, amikor nagyon sok negatív gondolatod van, és nem érzed eléggé jónak magad a párod számára, vagy nem tetszik a párod viselkedése, akkor próbáld meg listába írni ezeket a zavaró dolgokat. Ha leírod ezeket, akkor már nem fogod érezni azt, hogy annyira nyomasztanának. Ha egy bensőségesebb kapcsolatot szeretnél a pároddal, akkor akár őt is megkérheted arra, hogy olvassa fel az általad összeírt listát, és mondd el neki, hogy téged mennyire zavarnak mindezek. Beszélj nyíltan a pároddal és ne félj elmondani neki azt, amit gondolsz. Ez a gyakorlat segíteni fog abban, hogy jobban megismerjétek egymást, és hogy egy egészséges párkapcsolatot alakítsatok ki.

3. Fektess be önmagadba!

A féltékenység azt jelenti, hogy túl sokat törődsz egy másik személlyel. Éppen ezért jobb az, ha elkezdesz önmagadra is figyelni. Mindig, amikor úgy érzed, hogy féltékeny kezdesz lenni a párodra, próbáld meg felhasználni azt az energiát a saját javadra. Végezz olyan tevékenységeket, amelyek ellazítanak. Aludj többet vagy kezdj bele egy érdekes sportba. Tanulj meg önmagadba fektetni, így sikerülni fog megszabadulnod a féltékenységtől.

4. Nézz szembe a félelmeiddel!

A féltékenységet a félelemmel, haraggal, idegességgel vagy szomorúsággal asszociálják, és az összes ilyen érzelmi állapot befolyásolja azt, ahogyan te megéled a féltékenység érzését. Nagyon fontos az, hogy megtanuld kezelni a félelmeidet vagy a haragodat, és felszabadulj az összes olyan negatív energiától, amely körbevesz téged, és ami nem engedi, hogy boldog légy abban a kapcsolatban, amiben vagy. Nagyon fontos az, hogy megtanulj szembenézni az érzelmeiddel és megszabadulj az összes olyan érzelemtől, amely megakadályoz téged abban, hogy jól érezd magad.

5. Ne félj segítséget kérni!

Ha féltékeny vagy, elsősorban a pároddal kell megbeszéld mindazt, amit érzel. Ha pedig a pároddal való kommunikáció nem segít, akkor mindenképp mondd el az érzelmeidet egy közeli barátnődnek, vagy ne félj segítséget kérni egy szakértőtől sem. Nagyon fontos az, hogy elmondd más személynek is a problémádat, aki segíthet neked könnyebben túljutni ezeken a féltékenységi epizódokon.