5 dolog, amit vigyünk magunkkal a fürdőzéshez
2019-06-13  /  Szerző:   /   Rúzs Végre beköszöntöttek a napsütéses, vízpartra hívogató napok! Ilyenkor nem meglepő, ha minden szabad percünket a közeli strandon, fürdőben, vagy aquaparkban szeretnénk tölteni. A pihentető és egészséges nyári időtöltéshez azonban szükségünk lesz egy divatos strandtáskára, benne az összes elengedhetetlen fürdőző kellékkel.

lany

Fényvédelem

A nyár kötelező kelléke a fényvédőkrém, a napszemüveg és a kalap. A fényvédelmet sosem szabad elhanyagolni, hiszen a szép bronzos árnyalat mellet sajnos bőrünk öregedésének 80 százalékáért is azok a fránya UV sugarak a felelősek, az egészségügyi kockázatokról nem is beszélve! Fontos, hogy bőrtípusunknak megfelelő fényvédő faktorral rendelkező naptejet válasszunk, és a strandolás előtt fél órával vigyük fel bőrünkre a terméket!  Egy jó kis csúszdázás, egy fárasztó óra úszás, vagy egy hűsítő csobbanás után pedig, a habokból kiemelkedve száradjunk meg, majd ne felejtsük el újra bekenni magunk!

lany

Makeup előtte, makeup utána

A nyári nap folyamatosan erősen igénybe veszi arcbőrünket, ezért kímélő sminklemosó mindig legyen a strandtáskánkban! Ha sminkben érkeztünk meg kedvenc fürdőző helyünkre, hasznos, ha lemossuk azt, mielőtt beugranánk a hullámok közé, hiszen az elkenődött szemfesték, lefolyt szempillaspirál vagy foltosra ázott alapozó nem éppen a legesztétikusabb dolog, arról nem is beszélve, hogy egészségünk érdekében fényvédő krémet kell majd használnunk arcbőrünkön is! Az arctisztító fürdőzés után is jól fog jönni, hiszen ekkor a bőrünkre rakódott szennyeződéseket és izzadtságot távolíthatjuk majd el vele. Ha strandolás után tervezünk valahova menni, vagy egyszerűen legjobb formánkban szeretnénk hazautazni, akkor kedvenc alapozónkat és kozmetikai termékeinket se felejtsük otthon!

lany

Hajápolás

A klóros víz, csak úgy, mint a tenger sós vize, erősen szárítja hajunkat. A károsodott, töredezett, kócosodó hajtincsek elkerülése érdekében az azonnali öblítéssel és ápoló mosással tehetünk a legtöbbet, ezért, ha úgy tervezzük, hogy a fürdőzés alatt elmerülünk a habokban, ne restelljük magunkkal vinni kedvenc ápoló samponunkat és balzsamunkat!

lany

Bőrápolás

A klór, a só és a napfény mind-mind szárítja bőrünket, a hatás pedig különösen erős egy hosszú, strandon, vízparton vagy fürdőben töltött nap után, amikor ezek kombinációjával állunk szemben. A nyáron ilyen módon extrém mértékben igénybe vett bőrt pedig ápolnunk kell, amikor csak tudjuk, így ha fürdőzni indulunk, az ápoló olajokban és hidratáló összetevőkben gazdag testápolót semmiképpen se felejtsük otthon! Dobjuk be a táskába kedvenc kézkrémünket is – a feszülő, száraz kézbőrnél kevés kényelmetlenebb érzés létezik, ugye? Este ne feledkezzünk meg az éjszakai arckrémről, hiszen bőrünk az alvással töltött órák alatt regenerálódik a leghatékonyabban!

lany

Extra fürdőruha

A meleg, párás idő, a nyilvános mosdók és a nedves fürdőruha nem jó kombináció, ha intim egészségünkre kerül a sor. Ha tehetjük, vigyünk akár 3 fürdőruhát, vagy bikini szettet is magunkkal, és mindig öltözzünk át szárazba fürdés után, így csökkenthetjük a legkisebbre a fertőzés kockázatát!

lany

Forrás: Activebeauty